Bliski susret Dinama i Rijeke na zagrebačkom aerodromu

NEUOBIČAJENO mirnu atmosferu na zagrebačkom Plesu u trenu je uzburkala delegacija u plavim trenirkama, pod jakom pratnjom stručnog osoblja, ali i rekreativaca, koji s Dinamom često polijeću prema egzotičnim destinacijama. 

Krenulo se, naravno, za tursku Atnalyu, gdje će Zagrepčani boraviti do 8. veljače i odraditi glavni dio priprema za nastavak sezone. Turska je, inače, kultno odredište hrvatskih prvoligaša, pa će tako najljući rivali, Dinamo i Hajduk, biti udaljeni svega 40-ak kilometara.

No, za razliku od splitskog trenera, Branko Ivanković sigurno neće imati primjedbi na smještajne kapacitete, obzirom da "Modri" tradicionalno uživaju de luxe tretman u pravom smislu te riječi. Profesor stoga više brine o kapacitetima svojih prinova, čini se da još uvijek nije posložio udarnu momčad, s kojom će uzeti "oba domaća naslova i naravno, preživjeti u Europi."

Za Tursku su tako, osim odlično raspoloženih nogometaša, krenuli Zdravko Mamić, Mirko Barišić plus supruga, tehničko osoblje i što nas je iznenadilo, tek jedan pripadnik PR satnije, Siniša Jagodić.

No, veselo je bilo na drugoj realciji. Istim letom za Istanbul su krenuli i nogometaši Rijeke, a Mihael Mikić bio je top tema u oba stožera. Direktor s Kantride Marinko Koljanin uljudno je pozdravio, nitko ne bi pomislio da je sin vjetra prije nepuna dva dana proglašen tehnološkim viškom. Koljaninu je društvo neko vrijeme pravio i Ivanković. Vjerujemo da je razgovor bio itekako sadržajan.

No, ponovo je najaktivniji bio big boss Zdravko Mamić. Tko je bio s druge strane telefonske linije - samo nagađamo, ali ako znamo da su se pola sata Plesom orila imena Rače, Skoblara i Marseillea, možda smo na dobrom tragu...

D.R.
Foto: M.P.

Pročitajte više