Boban: Capello namjerno stvara konflikte unutar svlačionice

ZVONE BOBAN bio je vrlo važan kotačić u Milanovom stroju, kojega je Fabio Capello 1994. godine, odveo do naslova europskog prvaka, a legendarni hrvatski veznjak ima samo lijepa sjećanja o suradnji s Don Fabiom te je pohvalio Engleski nogometni savez na izboru svog novog izbornika.

No, iako će se Zvone svojih godina u Milanu uvijek s guštom prisjećati, Engleze je upozorio da im s Capellom neće biti lako; talijanski trener ne trpi nikakvu nedisciplinu pa im nije pametno s njim se nadmudrivati.

"Capello je jako strog trener", poručio je Boban engleskim igračima u razgovoru za BBC radio. "Ima nevjerojatan osjećaj za taktiku i na savršen se način priprema za utakmice. Ali, ponekad će i namjerno stvoriti konflikt unutar svlačionice kako bi iz igrača izvukao ono najbolje", kazao je Boban.

Takav je bio i Bobanov odnos s Capellom, naime Zvone se s Talijanom često svađao i još češće mirio. "Imali smo jako kompliciran odnos. Posvađali bi se pa se poslije pomirili. Kad se svađate s njim jako je teško prepoznati je li doista ljut ili samo želi izvući nekakvu reakciju. Uvijek je volio održavati visoke tenzije među svojim igračima", poručio je Boban.

Tako je bilo i s Davidom Beckhamom, koji je s Capellom u Realu često ratovao, ali Boban bez obzira na to smatra kako će Becks biti jedna od Capellovih glavnih uzdanica. "Beckham će sigurno, barem u početku, biti Capellov glavni čovjek jer se jako dobro poznaju iz Reala".

Seedorf: Igrači će morati jako naporno raditi

Slična iskustva ima i jedan sadašnji Rossoner, kojega je Capello vodio krajem 90-ih u Real Madridu. "Capello je trener koji s ekipom može puno napraviti", poručuju Clarence Seedorf.

"Klupa engleske reprezentacije za njega će biti velik izazov. Znam da će uvijek davati sve od sebe kako bi postigao rezultate. Kad prebrojite sve uspjehe u njegovoj karijeri, možete se nadati samo najboljem. Ali igrači moraju znati da će ih natjerati na jako naporan rad. Svaku utakmicu, svaki trening tražit će od njih 100 posto, ali će ih i uvijek saslušati kad imaju nešto za reći", kaže Seedorf.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više