Bobby Charlton: Ako nam Izrael učini uslugu, pobijedit ćemo Hrvatsku

ENGLESKI izbornik nalazi se u situaciji u kojoj ne može otići kao pobjednik, smatra Phil Neville koji je samo jedan u nizu engleskih nogometaša koji su izrazili javnu potporu Steveu McClarenu.

Evertonov kapetan s McClarenom je surađivao u Manchester Unitedu, dok je Macca bio pomoćnik Sir Alexa Fergusona, te prema sadašnjem engleskom izborniku osjeća, kaže, samo poštovanje.

"Posao engleskog izbornika ne bih nikom poželio. To je situacija u kojoj se ne može dobiti. Ako pobijedite, zaslužni su igrači, ako izgubite, izbornika izmasakriraju u javnosti. Nešto se mora učiniti, nije ugodno raditi pod takvim pritiskom. Prije dvije godine Steve McClaren je, po meni, bio najbolji čovjek za taj posao. Narod je želio engleskog trenera; uzeli smo najboljeg. Čak i ako se ne kvalificiramo, McClaren je i dalje najbolji izbor za izbornika", podvukao je Neville.

Najvažniji je kontinuitet, smatra Neville. Čestim promjenama izbornika ništa se ne postiže jer "stabilnost je najbolji recept za uspjeh." "Moramo stati uz trenera. Ako mogu Manchester United, Arsenal ili Everton, onda mora i reprezentacija."

Bobby Charlton: Ako nam Izrael učini uslugu, pobijedit ćemo Hrvatsku

Potporu engleskom izborniku ponudio je i Sir Bobby Charlton, jedna od najvećih ikona engleskog nogometa. Charlton smatra da je McClarenu potrebno samo malo sreće kako bi uvjerio navijače da je zaslužio ostati za kormilom Tri lava.

"Pod velikim je pritiskom navijača, ali problem je najviše u medijima. McClaren je dobar u svom poslu. Samo mu je potrebno malo sreće da svi počnu misliti kako je Steve McClaren najbolja stvar od kruha u kriškama. Možda je vrijeme da i igrači preuzmu odgovornost, posao izbornika je vrlo zahtjevan. Dajmo mu priliku. Moramo se nadati da će nam Izrael učiniti uslugu, a u tom ćemo slučaju pobijediti Hrvatsku", zaključuje Charlton.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više