Boca Juniors osigurala naslov golovima Cvitanicha

NOGOMETAŠI Boca Juniorsa osigurali su naslov argentinskog prvaka, svoj prvi u posljednje tri godine, nedjeljnom 3:0 domaćom pobjedom nad Banfieldom.

Dva je gola u veliku pobjedu Boce ugradio nekadašnji potencijalni Dario Cvitanich.

Boca je tako dva kola prije kraja otvarajućeg dijela argentinskog prvenstva (Apertura) i matematički osigurala svoj 24. naslov, te ju prvi pratitelji Racing i Tigre ne mogu sustići. Posljednji naslov koji je Boca osvojila bila je također Apertura 2008. godine.

Cvitanich je doveo Bocu u vodstvo već u 10. minuti. Nakon "flipera" u petercu pospremio je loptu u mrežu s neka četiri metra. Na 2:0 je povisio lijepim volejem netom prije poluvremena u 44. minuti nakon ubacivanja iz kornera. Konačnih 3:0 postavio je Rivero dalekometnim udarcem početkom nastavka. Bili su to Cvitanichu treći i četvrti ovosezonski gol, a napadač Ajaxa na posudbi u Boci zabio ih je protiv bivšeg kluba čije je boje branio između 2003. i 2008. godine.

"Boca je osvojila naslov jer je bila bolja od svih ostalih. Nema sumnje da smo najbolji", komentirao je Bocin trener Julio Cesar Falcioni, koji je klupu jednog od najpopularnijih argentinskih klubova preuzeo prije godinu dana kao zamjena za Claudija Borghija i to nakon što je Boca završila 20 bodova iza Estudiantesa u Aperturi.

Boca je naslov osvojila neporažena. U 17 dosad odigranih utakmica upisala je 11 pobjeda i šest remija, uz gol-razliku 22-4.

 

Argentinska Apertura, 17. kolo:

Boca Juniors – Banfield 3:0 (Cvitanich 10, 44, Rivero 47)

Belgrano – Godoy Cruz 1:1

Independiente – Newell's Old Boys 1:1

San Martin – Union Santa Fe 2:0

Atletico Rafaela – Velez Sarsfield 2:0

Redoslijed: 1. Boca Juniors 39, 2. Racing Club 28, 3. Tigre 27 (-1), 4. Atletico Rafaela 26, 5. Lanus 25...

Pročitajte više