Bočkaj ima novi klub

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PETAR BOČKAJ (28) napušta Dinamo i odlazi na posudbu u Pafos. Ciparski klub imat će opciju otkupa za 1.5 milijuna eura te će preuzeti isplaćivanje plaće lijevom bočnom i krilnom igraču zagrebačkog kluba. Bočkaj će u Pafosu igrati s bivšim suigračem iz Osijeka i povremenim hrvatskim reprezentativcem, golmanom Ivicom Ivušićem.

Podsjetimo, Dinamo je doveo Ukrajinca Bogdana Mihajličenka, što je bio jasan znak da trener Igor Bišćan ne računa na Bočkaja, koji ni ranije nije imao povjerenje bivšeg trenera Ante Čačića. To se najbolje vidjelo u postavljanju veznjaka Roberta Ljubičića na lijevi bok umjesto Bočkaja, kojem je to prirodna pozicija.

Dinamo ga je platio 2.7 milijuna eura

Bočkaj je u Osijeku kod Nenada Bjelice igrao na formaciji s trojicom u zadnjoj liniji te je bio najbolji asistent hrvatske lige. Otkako je u siječnju 2022. godine stigao u Dinamo iz Osijeka za 2.7 milijuna eura, Bočkaj je odigrao 46 utakmica te zabio sedam i asistirao za devet golova.

Nije opravdao iznos koji je hrvatski prvak platio za njega, a ugovor ga s Dinamom veže do 2027. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura. Bočkaj je ranije u karijeri igrao za Zagorec, Maksimir, zaprešićki Inter i Lokomotivu.

Pročitajte više