Bode Miller vozio pijan u Skijaškom kupu?

AMERIČKI skijaš i prošlogodišnji osvajač Kristalnog globusa u veleslalomu Bode Miller ponovo se našao u žarištu skandala. Nakon afere "legalizirajmo doping", kontroverzni skijaš, koji je lanjskom pobjedom u ukupnom poretku Svjetskog kupa prekinuo 22 godine dugu dominaciju Europljana, nakon neuspješnog nastupa prošli vikend u Adelbodenu, očito se počeo zalagati i za vožnju u alkoholiziranom stanju. 

Kontroverzan intervju Miller je dao za američku TV postaju CBS. TV postaja najavila je kako će gledatelji tijekom 60-minutnog priloga shvatiti da Bode priča o vožnji u alkoholiziranom stanju.
Bode, pak, tvrdi kako nije rekao ništa više nego da je prošle sezone, jutro poslije proslave osvajanja Svjetskog kupa, vozio s glavoboljom.

"Vrlo smo tužni što su Millerove riječi na takav način izvučene iz konteksta i plasirane javnosti kao top priča. Radi se o čistoj promociji TV kuće." - kazao je Lowell Taub, Millerov menadžer.

Američki skijaš u spornom dijelu razgovora navodno priča kako je često skijao kada nije bio u najboljem stanju.

"Kada govorimo o velikom izazovu na samom vrhu...ako vozite iscrpljeni, to zaista nije lako. Pokušajte voziti slalom, udarate u vrata u razmaku manjem od sekunde, to je veoma rizično. Stavljate svoj život na kocku... Isto je kao da vozite auto pijani, samo što u skijanju postoje pravila koja to zabranjuju." - kazao je Miller u intervjuu za CBS.

28-godišnji skijaš je na pitanje znači li to da više neće voziti pijan odgovorio: "Ne, nisam to rekao."

Dok su članovi američkog skijaškog tima odbili komentirati skandal o kojem bruje svjetske agencije, predsjednik Međunarodnog skijaškog saveza Gian Franco Casper reagirao je vrlo burno.


"To je njegova greška. Nije mu trebalo to što je rekao, pogotovo nije dobro što su ga čuli mladi ljudi. No, mi nismo zabrinuti za ugled sporta. Svi znaju koliko je glup, žao mi je što su uništava ugled. U skijaškom sportu ne postoji pravilo o minimalnom nivou inteligencije potrebne za natjecanje." - kazao je predsjednik.
Miller je osim s doping aferom i svojim iznimnim rezultatima medije privukao incidentima izvan staze.

Medalju s ovogodišnjeg prvenstva u Bormiu izgubio je ostavivši je u jakni koja je, pak, ostala u nekom baru. Za razliku od medalje sa svjetskog prvenstva 2003. kojom je pokušavao pričvrstiti dasku na WC školjci dok je vršio nuždu, a koja je na kraju završila u kanalizaciji, medalja iz Bormia ipak joj je vraćena.

Veliki Kristalni globus za pobjedu u ukupnom poretku Svjetskog kupa slomio je, no organizatori su mu obećali novi.

Pročitajte više