Bogdan: Dinamo u zadnje vrijeme igra prekrasno

NAKON najtežeg domaćeg poraza kojeg je momčad Intera ikad doživjela u HNL-u, Srećku Bogdanu zaista treba čestitati. Nezamislivo je koliko taj čovjek može imati strpljenja, baš kao što impresionira i njegova golema snaga volje. S Bogdanom smo razgovarali o Dinamu, ali i o utakmici sa Zvezdom, koja je donijela prve probleme na zaprešićki stadion.

Možda upravo u Bogdanovoj smirenosti leži glavni razlog Interovog prešlosezonskog uspjeha, no čini se da će ga ove godine ipak teško ponoviti.

Moramo se složiti kako je Dinamo nezaustavljiv. Moramo se složiti i kako je bilo i vrijeme. Realno gledajući, maskimirskom klubu nikada nije bilo mjesto u donjem dijelu tablice, pa su "Modri" silovito krenuli isto i dokazati. Zasada im to savršeno polazi za rukom, a sudeći po igri koju pružaju, teško da im ove godine bilo tko može stati na put.

Srećko Bogdan, ipak, ne odustaje. Nakon Zvezde, kišu je u Zaprešić donio i Kužeov reorganizirani Dinamo, no to nije razlog da "Div iz predgrađa" posustane.

"Inter je imao jedan jako loš dan, što se svakome može i mora dogoditi. Ja uvijek govorim, bolje da smo izgubili jednu utakmicu sa 6:0, nego šest utakmica sa po 1:0." - uz smijeh nam je rekao Bogdan.

"Ja sam jedini krivac za sve. Ja sam postavio ovu momčad, ja sam odlučivao kako će se igrati. No, ja sam je i od treće lige doveo do drugog mjesta. Dakle, ja sam uvijek za sve kriv. Nitko od mojih igrača nije htio da utakmica ovako završi, takve se stvari jednostavno događaju." - skromno je izjavio uvijek raspoloženi trener Intera.

Naravno da nam je nakon ovakvih riječi bilo pomalo žao što Inter ove sezone nije pohvatao sve konce, no u jednom smo ipak bili jednoglasni. Dinamo ove godine jednostavno ima igru.

"Daleko su kvalitetniji. Kad kažem daleko, onda zaista tako i mislim. Dinamo igra prekrasan nogomet u posljednje vrijeme, šteta što smo mu se baš mi u ovim, za nas ne baš sjajnim trenucima, našli na putu." - za Index je ustvrdio Bogdan.

Nakon poraza od 6:0 postalo je jasno koliko je Zvezda poremetila sklad igre Bogdanove momčadi.

"Sasvim je noramlno da je rezultat od 3:1 na nas utjacao u svim segmentima. Protiv Zvezde smo imali pun stadion navijača i zaista smo željeli tu pobjedu. Unatoč ogromnoj želji u tome ipak nismo uspjeli. Sada jednostavno idemo dalje." - izjavio je Bogdan.

Nije ga obeshrabrila niti činjenica kako je većina od 5000 navijača, koji su pratili nedjeljnu utakmicu, bila dio skupine BBB.

"Čujte, imamo i mi svoje navijače. Mnogo ih je manje nego BBB-a, što ne znači da manje vrijede. Uostalom, Zagreb nam je jako blizu pa je i to razlog tolikom odazivu BBB-a. Što je čudno u tome što navijači žele uživo vidjeti svoju momčad koja ove godine jednostavno prekrasno igra." - zaključio je Bogdan.

D.R.

Pročitajte više