Bogdan: Što manje znam o Zvezdi, tim bolje

SREĆKO BOGDAN, trener Intera, nakon utakmice drugog kola HNL-a i pobjede protiv Pule Staro Češko nije krio oduševljenje. Odlična partija koju su pružili igrači iz Zaprešića još je jednom potvrdila pravu snagu Bogdanove momčadi, koja će i u ovoj sezoni zasigurno biti jedan od pretendenata za naslov prvaka.

U subotu se igralo u nemogućim uvjetima, vrućina je bila nepodnošljiva, što se itekako osjetilo na tribinama zaprešićkog stadiona. Naime, utakmicu je pratilo tek 700 navijača, što inače i nije tako čest slučaj, barem što se Intera tiče.

No, malobrojni navijači imali su priliku uživati u vrhunskoj igri svoje momčadi, koja je golovima Piškora i Čizmeka deklasirala momčad iz Pule.

"Pripremali smo se na tešku utakmicu, koja se kasnije takvom i pokazala. Ne mogu reći kako je Pula nerespektabilan protivnik, jer ta je momčad u prošloj sezoni bodove uzimala Hajduku i Dinamu." - kazao je Bogdan u razgovoru za Index.hr.

"Iznimno sam zadovoljan igrom svoje momčadi, iako smo prilikom prvog gola imali i dosta sreće. Neiskorišteni jedanaesterac također nam ne ide u prilog. Ipak, najviše me veseli što Puli tijekom cijelog susreta nismo dopustili da izjednači rezultat. To je ono zbog čega nakon ovog kola mogu biti prezadovoljan." - rekao je Bogdan u razgovoru za Index.

"Moram istaknuti i to da su moji igrači bili maskimalno korektni tijekom cijele utakmice. Mislim da su shvatili kako samo korektnom i poštenom igrom mogu postizati dobre rezultate, a to je najvažnije." - kazao nam je dobro raspoloženi trener Intera.

U razgovoru smo se malo odmaknuli od hrvatskog nogometnog prvenstva, jer Inter 11. kolovoza u 2. pretkolu Kupa UEFA na svom stadionu dočekuje Crvenu zvezdu.

Pomoćni trener beogradskog kluba Boro Cvetković popratio je utakmicu između Osijeka i Pule Staro Češko, te je bio pun hvale za Poljaka, Piškora i Gulića.

Čak je naglasio kako bi neke od Interovih zvijezda mogle naći svoje mjesto u momčadi Crvene Zvezde, kluba koji se diči nizom uspjeha na domaćoj, ali i inozemnoj sceni.. 

"Ne želim komentirati takve izjave, jer logično je da nas hvale prije međusobnog ogleda. No, to ne znači da moja momčad nema kvalitetnih pojedinaca koji zaslužuju da ih se veliča na taj način." - suzdržan je bio trener.

"U Kupu UEFA ždrijeb nam je dodijelio protivnika koji je poznat i uvažen. Crvena zvezda klub ja sa dugom tradicijom, čije glavno oružje također leži u kvalitetnim pojedincima. No, moji su igrači samim ulaskom u Kup UEFA dokazali kako mogu parirati velikim nogometnim klubovima." - kazao nam je Bogdan.

"Što manje znam o protivniku, to je bolje za moju momčad. Mi se ipak nikad ne predajemo, pa se iskreno nadam da ćemo proći u sljedeće kolo." - zaključio je Bogdan.

Pročitajte više