Bogdan: Uvijek je bio gušt pobijediti Zvezdu, vjerujem u svoje dečke

PRVA službena međunarodna utakmica Intera u europskim kupovima, dvoboj protiv beogradske Crvene Zvezde, izazavao je ogroman interes javnosti.

Novinarska soba na stadionu u Zaprešiću bila je premala da primi sve novinare, a danas se očekuje i dolazak 30-tak novinara iz Srbije i Crne Gore. U prodaji je ostalo tek 100-tinjak ulaznica i stadion Intera bit će pun.

"Željeli smo atraktivnog protivnika u prvom europskom nastupu i dobili smo ga. Dečki su iznimno motivirani i vjerujem kako ćemo pružiti borbenu i rastrčanu igru. Bilo bi sjajno kada bi upisali pobjedu, bez primljenog pogotka," kazao je trener Intera, Srećko Bogdan.

Strateg drugoplasirane momčadi prošlog prvenstva ima dosta problema sa sastavom. Prvi ogled u Zaprešiću propustit će čak trojica igrača - Vidak, Krznar i Polovanec.

"Naša snaga je oduvijek bila veliko zajedništvo i zbog toga vjerujem u našu pobjedu. Igrat će samo maksimalno spremni igrači i nakon utakmice nema nikakvih opravdanja," dodao je Bogdan, koji je imao priliku igrati protiv beogradskog kluba u dresu zagrebačkog Dinama.

"To su uvijek bile posebne utakmice, prepune naboja. Uvijek je bio pravi gušt pobijediti Crvenu Zvezdu." - kazao je trener "diva iz Zaprešića"

U taboru Intera detaljno su analizirali igru suparnika. Sportski direktor Đuro Bago dva puta je u živo pratio njihove utakmice. "Zvezda igra tehnički nogomet, teži nadigravanju. U takvoj igri ima i dosta propusta i tu vidim našu priliku. Najopasniji igrači su Žigić i Pantelić," referirao je Bago.

Kako je dvoboj Intera i Crvene zvezde proglašen susretom visokog rizika, Interov direktor marketinga Krešo Mifka je istaknuo kako će sve ulice oko stadiona biti zatvorene od četvrtka u 14 sati. Utakmica počinje u 17.30, a stadion će biti otvoren dva sata ranije. Bit će zabranjen unošenje tvrdih predmeta, pića, ali i svih transparenata s neprimjerenim porukama. Policija će dozvoliti unos jedino klupskih obilježja. Kako na utakmicu dolazi i 300 gostujućih navijača, za sigurnost će brinuti više od 1.000 pripadnika osiguranja. Hrvatska policija će navijače Crvene Zvezde prihvatiti na graničnom prijelazu Bajakovo, gdje će obaviti prvi pregled, a još dva pregled imat će pred samim Zagrebom i prigodom ulaska u stadion.

"Mislim da još uvijek nije pravo vrijeme za dolazak navijača iz Beograda. No, Inter tu nije mogao ništa. Provokacija će sasvim sigurno biti, no vjerujem kako će policija korektno odraditi svoj posao i kako neće biti nikakvih nereda," dodao je Bago.

Crvena Zvezda u Zagreb dolazi u srijedu oko 17.30 sati i odmah iz zrakoplovne luke krenut će na trening u Zaprešić.

Pročitajte više