Bogdanović: Bili su bolji, idemo dalje

Foto: EPA

NJEMAČKA je prvi put u svojoj povijesti prvak svijeta u košarci. Nijemci su u Manili u finalu SP-a pobijedili reprezentaciju Srbije 83:77 i došli do povijesne titule prvaka svijeta. Dosad je najveći rezultat Njemačke na svjetskim smotrama bila bronca iz 2002., kad je momčad predvodio legendarni Dirk Nowitzki.

"Drago mi je što sam bio dio ove priče"

Srbija nakon 1998. i 2002. nije uspjela doći do novog zlata, a od posljednjeg penjanja na svjetski tron ovo joj je čak četvrto srebro, dva je osvojila na svjetskim prvenstvima te po jedno na Eurobasketu i Olimpijskim igrama. Nakon finala poraz je komentirao kapetan Srbije Bogdan Bogdanović:

"Nama je bio cilj da se plasiramo na OI i plasirali smo se u finale, napravili veliki korak i bili smo tu u igri poslije treće četvrtine. Iskreno, oni su bili bolji i cijeli turnir su pokazivali da znaju igrati, dok je nama malo falilo iskustva i stvarno sam ponosan na momke jer su se borili od početka, pošto nisu gubili nadu i podržavali se sve vrijeme."

Nadam se da možemo uraditi nešto od ovoga jer sam stvarno ponosan na sve što smo uradili i ovo je jedna od najboljih grupa s kojima sam proživio nešto. Svi su bili sjajni i drago mi je što sam bio dio ove priče. Dobrić mnogo znači i u napadu i u obrani i nismo imali sreće što se rano povrijedio, ali Bože moj, idemo dalje."

Pročitajte više