Bogdanović i Netsi dobili novog trenera

Foto: Getty Images

SADAŠNJI pomoćni trener Atlanta Hawksa Kenny Atkinson bit će novi glavni trener Brooklyn Netsa, objavili su američki mediji.

Iz kluba u kojem Bojan Bogdanović ulazi u posljednju sezonu aktualnog, trogodišnjeg ugovora, potvrdu dogovora s Atkinsonom objavio je glavni menadžer Sean Marks koji je vodio pregovore.

"Uzbuđeni smo što možemo objaviti da je Kenny Atkinson naš novi glavni trener i poželjeti njemu i njegovoj obitelji dobrodošlicu u Brooklyn", izjavio je Marks, ali nije objavio detalje ugovora.

"Vjerujemo da Kennyjeva temeljna načela, karakter vođe, komunikacijske sposobnosti i ogromno iskustvo u razvoju igrača savršeno odgovaraju onome što stvaramo u Brooklynu", dodao je Marks koji je time ostvario svoju želju za imenovanjem novog stručnog stožera mjesecima prije početka prijelaznog roka u kojem će Netsi biti vrlo aktivni.

Atkinson je 48-godišnji trener s bogatim europskim igračkim iskustvom u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj, a trenersku je karijeru započeo 2004. godine u pariškom Racingu te nastavio u NBA ligi kao pomoćni trener u New York Knicksima (2008 - 2012.) i Atalnti. Ujedno, Atkinson je i izbornik reprezentacije Dominikanske Republike, u kojoj igra centar Atlante Al Horford koji će ovog ljeta biti slobodan igrač.

Svoju novu dužnost Atkinson će preuzeti kad Atlanta završi nastup u ovogodišnjem doigravanju u koje su krenuli tijesnom domaćom pobjedom nad Bostonom.

"Počašćen sam time što sam imenovan glavnim trenerom Brooklyn Netsa kojima se želim zahvaliti za pruženu priliku. Iako s nestrpljenjem čekam početak rada s Netsima, ostajem predan svojem trenerskom poslu i obvezama u Hawksima do kraja doigravanja", u objavi za medije izjavio je Kenny Atkinson.

On će biti treći trener Bojana Bogdanovića u Brooklynu. Hrvatskog reprezentativca je od dolaska u Netse do siječnja ove godine vodio Lionel Hollins, a nakon što je Hollinsu uručen otkaz, naslijedio ga je njegov pomoćnik Tony Brown.

Pročitajte više