Bogdanović najavio oproštaj od reprezentacije: "Ne znam tko će više ostati"

Foto: Fiba

HRVATSKA je na gostovanju u Gdanjsku u ključnoj utakmici za plasman na SP u bizarnoj i nevjerojatnoj završnici izgubila od Poljske 79:74 i tako se vjerojatno oprostila od šanse za nastup na svjetskoj smotri iduće godine u Kini.

Hrvatska je s četiri NBA igrača dokazala da nema što tražiti na SP-u

Hrvatska ovim porazom nije izgubila sve izglede za prolaz na SP, ali sad više ne ovisi sama o sebi. Za plasman u Kinu potrebno je pravo malo čudo, što objektivno nismo zaslužili. Hrvatska je pokazala da je dotaknula samo dno i da, unatoč činjenici što je protiv Litve i Poljske igrala s čak četiri NBA igrača, nema što tražiti na košarkaškom Mundijalu.

Kako smo već napisali, šanse da vidimo SP su minimalne, a izostanak s Mundijala znači da nas nema na Olimpijskim igrama i da ćemo se u akciju vratiti tek za EP 2021. Dakle, tri godine hrvatske košarke neće biti na mapi svijeta.

Nakon poraza u Poljskoj Bojan Bogdanović složio se da će reprezentacija teško vidjeti Kinu i na neki način najavio je oproštaj od reprezentacije. Blamaža u Gdanjsku označila je početak raspada generacije koja je puno obećavala, a nije ništa napravila.

''Tko zna tko će više ostati''

''Praktički propuštamo dva ljeta, to je tek za tri godine. Dug je, jako dug period do tog Europskog prvenstva i ne znam iskreno tko će ostati tu, a tko neće'', rekao je u razgovoru za Novu TV, pa je dodao:

''Svako ljeto se iznova nadam da možemo nešto preokrenuti. Već sam tu praktično sedam-osam godina i svake godine, iz godine u godinu je isto, ali opet se nadam nekom boljitku hrvatske košarke. Iako iz ove perspektive i pogotovo nakon novog teškog poraza, teško je vjerovati.''

Pročitajte više