Bogdanović zabio 13, Hezonja 10, Curry se ponovno ozlijedio

Foto: Hina

22 momčadi bilo je u akciji sinoć u NBA ligi. Izdvajamo nastupe hrvatskih košarkaša, ali i novu ozljedu Curryja koja bi mogla Warriorsima zadati probleme.

Bogdanović dobar u pobjedi Netsa

Brooklyn Netsi pobijedili su na gostovanju Boston Celticse 100:97, a dobru rolu odigrao je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović. On je u 32 minute provedene na parketu ubacio 13 poena (šut 4-11) uz šest skokova.

Ipak, apsolutno najzaslužniji za pobjedu bio je Brook Lopez koji je ubacio 30 poena, a pridodao je i 13 skokova.

Boston je mogao odvesti utakmicu u produžetak u zadnjem napadu, ali je Jerebko promašio otvorenu tricu za izjednačenje. Kod Celticsa je najefikasniji bio Isiah Thomas. Ubacio je 22 poena, a podijelio je i šest asistencija.

Netsi su na omjeru 10-23 nakon ove pobjede, a Boston je na 18-15.

Hezonja zabio 10 u porazu Magica

Nakon što je dvije utakmice zaredom ostao na nula poena, Hezonja je dobio veću priliku protiv Clevelanda. Odigrao je 27 minuta na parketu što je iskoristio za 10 poena (šut 3-11), ali to je imalo puno veze s time što su Cavsi riješili pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu.

Na kraju su slavili sa 104:79 što je treća ogromna pobjeda Cavsa nad Orlandom ove sezone. Prva dva puta su pobijedili sa 14 i 35 poena razlike. Također ovo je 13 pobjeda Clevelanda nad Orlandom u nizu. 

LeBron James je predvodio Cavse s 29 poena:

"Ne znam zašto dominiramo ove sezone protiv njih jer doista su dobra momčad. Odigrali su neke jako dobre utakmice ove sezone, a imaju i sjajnog trenera", rekao je James nakon pobjede.

Orlando je predvodio Aaron Gordon u ovoj utakmici s 11 poena. Magic je sada na omjeru 19-15, a Cleveland je na 22-9.

Od ostalih utakmica trebamo izdvojiti 31. pobjedu Warriorsa. Ovoga puta bili su bolji od Denvera 111:108 nakon produžetaka. U sastav se vratio Stephen Curry nakon dvije utakmice koje je propustio zbog ozljede noge.

Ipak, ponovno je ozlijedio nogu u ovoj utakmici i nije se vraćao u igru. Nakon dvoboja je tvrdio kako je ozljeda manje prirode i kako se osjeća dobro, ali Warriorsi će sigurno biti oprezni s njihovim najboljim igračem.

Pročitajte više