NBA

Bogdanovićev suigrač izbačen iz NBA-a na dvije godine

Screenshot: YouTube

TYREKE Evans diskvalificiran je iz NBA-a na dvije godine zbog kršenja uvjeta antidopinškog programa, objavljeno je u petak, a vijest prenosi američki ESPN. 

Nakon što isteknu spomenute dvije godine, ima pravo vratiti se na parket pod okriljem NBA lige. Evans je ove sezone s našim Bojanom Bogdanovićem igrao za Indiana Pacerse, a ubilježio je prosjek od 10,2 koša po utakmici, 2,9 skokova, 2,4 asistencije uz prosječno 20,3 minuta provedenih na terenu.

Na kraju ove sezone trebao je postati slobodan igrač, ali Pacersi su dobili obavijest od Lige da je Evans u jednom trenutku testiran kao pozitivan na droge pa je odmah uslijedila suspenzija.

Po isteku kazne može se vratiti na parket

"Ovakve stvari shvaćamo jako ozbiljno, ponudit ćemo mu našu pomoć", obrazložili su iz kluba. 

Prema NBA pravilniku, igrač može biti otpušten ili diskvalificiran iz lige, a isto se može dogoditi i ako je osuđen ili samo prizna krivnju za distribuciju ili zlouporabu droga i Evans je samo jedan u nizu sankcioniranih košarkaša.

Prije njega slična sudbina zadesila je O. J. Maya i Chrisa Andersena, a prije njih kazne su dobili i Roy Tarpley, Richard Dumas, Micheal Ray Richardson, Lewis Lloyd, Duane Washington and Stanley Roberts. Mnogi od njih vraćeni su u ligu nakon što im je istekla kazna, ali ne znači da će tako biti i u Evansovom slučaju. 

Pročitajte više