Bogut australskim trenerima uzvraća udarac

VEČER prije velikog NBA drafta, prvi izbor drafta Andrew Bogut dotakao se svojih košarkaških početaka, te se zahvalio dvojici australskih trenera koji su ga kao neperspektivnog juniora izbacili iz svojih timova. "Hvala vam za ovo dečki." - zahvalio je Bogut, slatko uzvrativši udarac Australcima.

Bogut je, govoreći o svojim počecima, istaknuo dvojicu trenera koji su ga izbacili iz svojih momčadi. Prvi ga je trener izbacio kada je imao 14 godina iz U-16 tima australskog kluba Dandenong Rangers, dok je drugi trener loše procijenio Boguta kada je imao 15 godina. Andrew je tada trebao igrati za državni juniorski tim.

Danas kaže kako su ga te dvije situacije, koje su mu tada slomile srce, inspirirale da naporno trenira i da postane bolji od svih ostalih košarkaša. "Radio sam napornije nego bilo koji mladi košarkaš u Australiji." - kaže Bogut.

20-godišnji Andrew posljednje sate prije drafta provodi uz svoju obitelj koja je iz Australije doputovala u New York, a australski Daily Telegraph predviđa kako će nakon drafta mladi i sada već bivši igrač Utahovog sveučilišta preko noći postati instant milijunaš.

List navodi kako će Andrewa sutra sigurno angažirati Milwaukee Bucksi koji imaju pravo na prvi pick NBA drafta. Bogut će u džep spremiti 15 milijuna američkih dolara od ugovora s Bucksima, predviđa list, te dodatna 4 milijuna dolara od sponzorskih ugovora.

Nekoliko milijuna dolara Andrew bi trebao inkasirati od ugovora koji će potpisati s gigantom proizvodnje sportske opreme Nike-om.

"Bez njih ne bih bio ovdje. Oni su to uradili." - kaže Andrew koji je zahvalan trenerima koji su ga prije 5 godina otpisali. Danas je, zahvaljujući njima, jedna od budućih NBA zvijezda.

Pročitajte više