Bogut: Bucksi mogu u doigravanje, a ondje je sve moguće

ANREW BOGUT(25), australski centar hrvatskih korijena u NBA momčadi Milawaukee Bucksa dao je intervju Business Journal of Milwaukeeju.

Više od polovice prošle sezone morao je Bogut propustiti zbog ozljede leđa, a sada u potpunosti spreman dočekuje novu. Spreman i gladan košarke.

"Nisam mogao dizati utege, niti šutirati, dani su mi se svodili na ulazak i izlazak iz automobila, te gledanje suigrača kako igraju. Ljudi smatraju da se mi u tim trenucima ne osjećamo loše zbog velikog novca kojeg dobivamo, međutim, meni je bilo teško, jer volim košarku i jer sam dio momčadi. Internetskim sam putem tražio automobil koji ću pridodati svojoj kolekciji, kada sam stigao kartao sam i poker. Pokrenuo sam i blog, te se počeo interesirati za Twitter. Činio sam sve da se okupiram nečime. "

Hoćete li biti spremni za start sezone?

"To mi je plan. Nije bilo smisla forsirati me u završnici prošle sezone. Željeli smo polako napredovati, pa su sada moja leđa dobro, a srce i noge jake. "

Iznenađuje li vas poslovanje momčadi na prelasku sezona?

"Generalni menadžer John Hammond takvo mi je nešto nagovijestio krajem prošle sezone. Kazao mi je da će biti nekih razumnih poteza i nekih za koje ću se pitati 'koga vraga radimo?'. Rekao mi je da gledamo dugoročno, a ne na nadolazeću sezonu. Moram priznati da su me iznenadili neki “tradeovi”, međutim, siguran sam da će se dugoročno gledano sve to isplatiti. "

Mogu li se Bucksi natjecati za mjesto u doigravanju već ove sezone?

"Trebat će nam neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto. Sigurno je da nećemo izaći na parket i osvojiti prvenstvo, no naš je cilj biti u doigravanju. Nevažno je pritom hoćemo li u njega ući s osmog mjesta ili koje stepenice više, jer jednom kada ste unutra sve je moguće. "

Jeste li se priviknuli na život u Milwaukeeju nakon odrastanja u Australiji?

"Teško mi je priviknuti se na snijeg, ali sviđa mi se što Milwaukee nije velik. Ne simpatiziram ogromne gradove poput Los Angelesa ili New Yorka. Život u svoj toj buci ne bi me veselio - kazao je Bogut pred svoju petu NBA sezonu, prvu u kojoj će mu suigrač biti hrvatski playmaker Roko Leni Ukić."

Pročitajte više