NBA LIGA

Bojan Bogdanović opet rasturio, ovako nijedan Hrvat nije igrao od Tonija Kukoča

Foto: Getty Images / Guliver

BOJAN Bogdanović definitivno se nameće kao najbolji igrač Indiana Pacersa nakon ozljede Victora Oladipa. S 23 koša vodio ih je do pete uzastopne pobjede, a ovaj put su pali Cleveland Cavaliersi 105:90.

Trebalo je Pacersima malo vremena da se saberu nakon što je Oladipu otišlo koljeno, bez njega su prvo nanizali četiri poraza, ali čim su za sobom ostavili siječanj i ušli u veljaču, krenuo je pobjednički niz.

Babo je u tih pet pobjeda na prosjeku od 24,2 koša. Na pet od posljednjih šest utakmica ubacio je više od 20, a noćas se zaustavio na 23. Pogodio je devet od 17 šuteva iz igre, među kojima tri od sedam trica, a realizirao je i oba slobodna bacanja te pridodao jedan skok i dvije asistencije.

Nema razloga da u ovakvom ritmu ne nastavi i potvrdi se kao prvi Hrvat koji je najbolji igrač svoje NBA momčadi još od Tonija Kukoča u Chicago Bullsima u sezoni nakon odlaska Michaela Jordana, kad je ostao praktički jedini bitan igrač iz šampionskog sastava.

Ipak, Pacersi ističu kolektiv.

"Ne možete računati na samo jednog igrača, zbog toga smo uspješni. Svi doprinose, čak i oni koje ne primjećujete", rekao je startni razigravač Pacersa Darren Collison, posebno istaknuvši svoju pričuvu Coryja Josepha, kojem je nedostajao jedan skok do triple-doublea.

Pacersi nastavljaju dokazivati da ih se ne treba otpisati iz utrke na Istoku. Iako su Toronto, Milwaukee, Boston i Philadelphia najveći kandidati za predstavljanje Istoka u velikom finalu, Indiana drži treće mjesto konferencije s 37 pobjeda i 19 poraza.

Ante Žižić izgubio je privremeno mjesto startera u Clevelandu povratkom Kevina Lovea, no najveća zvijezda Cavsa noćas nije igrala, a Omišanin je opet započeo na klupi te završio susret sa skromnim učinkom od tri poena, tri skoka i jedne asistencije. Jordan Clarkson, koji je također krenuo s klupe, bio je prvi strijelac Clevelanda s 18 poena.
 

Pročitajte više