Bojan Bogdanović iz New Yorka "oprao" košarkaški Savez

Foto: Getty Images / Guliver image 

BOJAN BOGDANOVIĆ, ponajbolji igrač Netsa, odlučno je ponovio da Aco Petrović treba ostati izbornik Hrvatske. Bogdanović je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru preuzeo ulogu lidera reprezentacije i njezina glasnogovornika. Kada je prvi put javno stao iza Ace, bilo je jasno da je to stav cijele momčadi. 19. studenog košarkaški Savez sazvao je Sabor, na kojem će birati novog predsjednika, a sukladno tome, odlučit će se o izborničkoj poziciji. 

"Stanje u HKS-u nije ništa novo, to traje već dugi niz godina. Stalno se nešto čeka, vode se bitke za predsjednika, prekasno tražimo izbornika. To nije dobro za košarku, niti za nas igrače jer nemamo nikakvu povratnu informaciju iz Saveza. Aco je konačno pokrenuo nešto novo, donio je pozitivno ozračje u medijima, ali i u košarkaškim krugovima. Nema potrebe za to mijenjamo, ali teško je o tome uopće govoriti jer ne znamo situaciju u Savezu", rekao je Bojan, koji uvijek bez dlake na jeziku govori o problemima sa Savezom.

Prilikom puta na pripreme za Olimpijske Igre u Riju na Facebooku je poludio zbog uvjeta u kojima su prevezeni do Južne Amerike.

Iz New Yorka se za RTL osvrnuo i na NBA sezonu te čak sedam hrvatskih imena koji sudjeluju u najjačoj ligi svijeta. 

"Imamo sedam NBA igrača, to je odlična stvar za našu košarku, posebno zbog silnog talenta. Hezonja i Bender bili su Top 5 pickovi, mali Zubac bori se za minute u Lakersima, i za njih je jako dobro što su mladi došli u Ameriku. Šarić je došao kao proizvod, koji je predviđen u Sixersima i stoga je dobio i važnu ulogu" 

Pročitajte više