Ward pobijedio Kovaleva u boksačkom meču godine, Rus okrivio američke suce

Foto: Screenshot

U BOKSAČKOM meču godine Andre Ward je pobijedio Sergeja Kovaleva odlukom sudaca nakon dvanaest rundi u Las Vegasu.

Američki boksač osvojio je WBA, IBF i WBO titule prvaka poluteške kategorije i upisao 31. pobjedu u karijeri u isto toliko borbi. Kovalevu je to bio prvi poraz u karijeri, a nakon borbe je kritizirao odluku sudaca i prozvao ih zbog pristranosti.

Kovalev je u drugoj rundi srušio Warda, ali Amerikanac se vratio i u vrlo izjednačenom meču slavio na bodove minimalnom razlikom, 114-113 kod sva tri suca.

Rus je bio neugodno iznenađen kada je vidio sudačku presudu, a obojica su najavila vjerojatni revanš.

Obojica su krenula oprezno, a Kovalev je bolje odradio prvu rundu i pogodio Warda dobrim direktom. U drugoj rundi nakon brze kombinacije jednim je preciznim udarcem bacio Warda na koljena 40 sekundi prije kraja runde, ali Amerikanac se vratio iz nokdauna i u klinču dočekao zvono.

Kovalev je bio bolji i u trećoj, u četvrtoj su usporili, a Ward je počeo primati manje udaraca i u petoj odradio dotad najbolju rundu. Kovalev je i dalje zadavao više štete svom protivniku, a u sedmoj je Ward zaredao nekoliko udaraca u lice i nastavio se dizati. U sljedećim rundama uslijedio je najbolji dio borbe, Ward je pogađao Kovaleva u tijelo i zadao mu velike probleme, u desetoj je Rusu razbio nos, a 11. rundu uzeo je sjajnim lijevim krošeom koji mu je donio prednost. S više je energije u posljednju rundu ušao Amerikanac, no Kovalev je bio bolji u samoj završnici.

 

Kovalev je ukupno zadao Wardu 126 udaraca (27%), a Ward je do pobjede stigao sa 116 preciznih udaraca (34%).

Pročitajte više