Bokšić: Boban je cijelog života htio igrati u Hajduku, ali nije bio dovoljno dobar

Foto: Cropix

U RUNOVIĆIMA, selu pored Imotskog koje prema zadnjem popisu stanovništva broji 2416 stanovnika, dogodio se veliki spektakl. Tamošnji nogometni fanatici su, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, organizirali svečanost i utakmicu u čast čak trojici kapetana nacionalne reprezentacije koja su potekla iz tog mjesta.

Radi se Ivanu Iki Buljanu, Ivanu Gudelju i Zvonimiru Bobanu. Buljan i Gudelj nosili su kapetansku traku u reprezentaciji Jugoslavije, a Boban u hrvatskom dresu. Svečanosti je prisustvovao i Alen Bokšić, a legendarni nogometaš dao je i izjavu za Dnevnik nove TV.

"Njih trojica ne samo nogometno nego i životno su važni za sve nas koji dolaze iz ovih, hajmo reći, manjih sredina, jer su nam pokazali put kako se može, otvorili su nam put, otvorili su nam oči, da se može i s jednog ovakvog pod navodnike stadiona doći do najvećih svjetskih pozornica", kaže Bokšić pa se šali na pitanje o Bobanu kao suigraču:

"Ne, on je igrao sa mnom. Što se tiče Zvone, čisto onako bez veze da ispričamo nešto, Zvone je čitav život bio jako motiviran, iz jednog jedinog razloga, htio je igrati u Hajduku. Ali nije dovoljno dobar."

Pročitajte više