Bokšić: Sa Štimcem ću se vidjeti na sudu

ALEN BOKŠIĆ, jedan od četvorice "Vatrenih" koji su svojim novcem pomogli splitski Hajduk, javno je priznao da se posve razišao s Igorom Štimcem, bivšim suigračem i prijateljem, kojeg ovih dana naziva "tom individuom".

Podsjećamo, ovih su dana Slaven Bilić i Aljoša Asanović javno objavili da se povlače iz Uprave Hajduka, u kojoj ionako nikad nisu imali nikakav utjecaj. Bokšić je to napravio davno, a u razgovoru za Sportske novosti otkriva kako je direktor Hajduka Branko Grgić prije tri i pol godine privukao "vatrene" jer je Hajduku trebao novac.

Bokšić smatra da su Asanović i Bilić imali i previše strpljenja s Upravom Hajduka: "Koliko mi je poznato ni oni, kao što je bio slučaj sa mnom dok sam formalno bio član Uprave, nisu sudjelovali u nekim odlučivanjima. Ali kad su poželjeli nešto konkretno raditi, odnosno kad su se s razlogom ponudili da preuzmu školu nogometa i treniranje juniora, onda su odbijeni."

"Mislim da kod rastanaka, posebno kod razvoda, nije uputno u javnosti pričati i prijašnjim odnosima, ali zar vam ta činjenica da smo nas tri izašli iz Hajduka, dok je četvrti ostao ne govori sama za sebe?" – zapitao se razočarani Bokšić, ustvrdivši kako sumnja u postojanje plana da se Hajduk kroz stečajni postupak riješi dugova prema trojici "Vatrenih" koji su u njega uložili milijune.

"Poznato je da sam uložio novac u kladionicu Sport TIP (u vlasništvu Igora Štimca, op.a.) , te da sam iz tog posla izašao. Naravno, poslije dogovora. No, to što je utanačeno nije do kraja ispunjeno. Zato sam jednostavno gurnut tražiti rješenje na sudu." – izjavio je Bokšić, a na novinarsko pitanje o tome kako je moguće da su odnosi nekad nerazdvojnih prijatelja toliko zahladili, odgovorio je znakovitim riječima: "Čujte, o toj individui ne bih pričao."

Pročitajte više