Bolan poraz Cibone u Sopotu

U SUSRETU drugog kola B skupine Eurolige košarkaši zagrebačke Cibone izgubili su u Sopotu od Prokom Trefla 64:80 (20:20, 12:16, 16:26, 16:18).

Najefikasniji u redovima Cibone bili su Markota (14), Kus (11), Penn (8) i Davison (8), dok su redove poljske momčadi predvodili Jagodnik (21), Wojcik (16) i Anderson (14).

Bila je to prva pobjeda Prokoma, te prvi poraz Cibone u skupini B. Iako je Dražen Anzulović u Poljsku otputovao optimističan, nakon utakmice nije imao previše razloga za zadvoljstvo. Cibona je ponovo u deset minuta prepustila utakmicu. Sam početak, bolje rečeno cijelo prvo poluvrijeme momčadi su se držale izjednačeno. Laganu prednost gostiju stigli su raspoloženi Skelin i Markota.

No, na početku drugog dijela Cibona ulazi u crnu seriju, bez ideje u napadu i agresivnosti u obrani. Stvar su spasili igrači Prokoma, koji nisu realizirali brojne prilike. Treća četvrtina bila je ključna; igrači Eugeniusza otišli su na visokih 46:38 i to ponajprije zbog Cibononih izgubljenih lopti i sjajne igre Adama Wojcika.

Iako Davor Kus ove sezone igra u dobroj formi i podiže momčad oslabljenu izostancima Rančića i Žuže, u srijedu nije bio njegov dan. Poljaci su katastrofalnu igru i brojne pogreške Vukova ipak uspjeli kazniti. Plus 11 pri kraju druge četvrtine još je i dobro, uzmemo li u obzir kako je Cibona u deset minuta treće, ključne četvrtine napravila jedan prekršaj.

Veliki problemi s ofanzivnim skokom postali su još očitiji, ao u momčadi željno isčekuju povratak Marina Baždarića, nesuđenog reprezentativca, koji još uvijek liječi ozljedu radi koje nije išao u Beograd na EP.

"S ovakvom igrom nismo mogli bolje proći. Odigrali smo slabo, u drugom poluvremenu raspala nam se obrana i kompletna igra. Osim Markote, nitko nije pokazao apsolutno ništa." - kazao je Anzulović nakon susreta. 

U drugom susretu u skupini Milan je na gostovanju pobijedio Lietuvos Rytas 65:59.

Ostali rezultati:

Skupina A:

Climamio Bologna - AEK Atena  88:55
(Bagarić - 1 skok)    (Slaven Rimac - 9 koševa)

Skupina C:

Panathinaikos - CSKA Moskva   92:82
Unicaja Malaga - Ulker Istanbul  70:57
Pau Orthez - Real Madrid          50:69



 

Pročitajte više