Bolidi u Formuli 1 bi od 2021. mogli izgledati spektakularno

Foto: F1

FORMULA 1 u sljedećih nekoliko godina, osim sigurnosti i performansi, želi poboljšati i vizualni dojam svojih bolida.

Stoga je u petak objavila novu studiju o tome kako bi već od 2021. godine oni mogli izgledati, a prve grafike izgledaju uistinu spektakularno. Jedan od glavnih ciljeva bio je kako novi zaštitni okvir oko kokpita, koji izgleda kao šaka u oko, ukomponirati u cjelokupni dizajn bolida, a rezultati su sjajni.

Osim samog vizualnog dojma, novi bolidi imat će neusporedivo bolja aerodinamična svojstva što je potvrdio i šef F1 Ross Brawn.

"Dok smo radili ovu studiju primarna zadaća bila je učiniti bolide još boljima na stazi. Pod time mislimo na situacije kad su bolidi jedan iza drugoga. Kad je vozač jednu ili dvije dužine iza onoga ispred sebe s današnjim vozilima gubi oko 50 posto downforcea. Istražujemo zašto se to događa i želimo to unaprijediti, a mogu reći da smo taj zadatak riješili oko 80 posto. Drugi zadatak nam je da bolidi ponovno izgledaju spektakularno. Želimo da izgledaju bolje nego u videoigrama i da ih klinci ponovno požele imati na zidovima", rekao je Brawn.

Formuli 1 se godinama zamjeralo da gubi na vizualnoj atraktivnosti, osobito kraćenjem stražnjeg spojlera i uvođenjem zaštitnog okvira oko kokpita, koji se pokazao kao sjajna dodatna zaštita za vozače.

"Zašto bolidima ne bismo unaprjeđivali i izgled kad stalno radimo na tehničkim detaljima? Formula 1 je vrh automoto sporta i bolidi moraju izgledati senzacionalno", dodao je Brawn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.