Bolja suradanja Hrvatske i Rusije na području sporta

"DOBRO poznajem dosege hrvatskih sportaša i zato smo izuzetno zainteresirani za suradnju u borilačkim sportovima, jedrenju, tenisu, atletici, skijanju i drugim pojedinačnim sportovima", izjavio je danas predsjednik Ruskog olimpijskig odbora Leonid Tjagačev na prijemu u Ministarstvu prosvjete i sporta Republike Hrvatske.

Pomoćnik ministra prosvjete i sporta Stjepan Puhak pozdravljajući prvog čovjeka Ruskog olimpijskog odbora istaknuo je uvjerenje da Hrvatska i Rusija mogu naći puno zajedničkih točaka za suradnju, posebice u edukaciji i razmjeni trenera, te zajedničkim pripremama sportaša. Istodobno je i pozvao rusko izaslanstvo na XVI. europsku konferenciju o sportu, koja će se od 26. do 26. rujna ove godine održati u Dubrovniku.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Ivica Miošić-Stošić naglasio je da u Hrvatskoj već uspješno djeluju treneri iz Rusije u plivanju, ritmičkoj gimnastici i drugim sportovima, a najavio je da će uskoro u Splitu započeti obnova atletske staze i pozvao ruske sportaše da uoči odlaska u Atenu zadnje pripreme i aklimatizaciju obave u našoj zemlji.

Predsjednik Ruskog olimpijskog odbora kazao je da će po povratku u Moskvu poraditi na potpisivanju međudržavnog ugovora o sportskoj suradnji između Rusije i Hrvatske te pozvao predsjednika HOO-a Zlatka Matešu i glavnog tajnika Miošića-Stošića u Moskvu na konkretne dogovore o suradnji olimpijskih odbora Hrvatske i Rusije.

Inače, Leonid Tjagačov doputovao je u Hrvatsku kao član privrednog izaslanstva Rusije i poslije sastanka u Ministarstvu prosvjete i sporta bit će na ručku s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom, a poslijepodne će obići više sportskih objekata u Zagrebu.

Pročitajte više