Bolt bodrio Blanku Vlašić i pobjedu proslavio njenim plesom

HRVATSKA atletičarka Blanka Vlašić završila je u nedjelju u Solunu još jednu uspješnu sezonu u skoku u vis. Pobijedila je s preskočenih 204 cm, a u tri navrata pokušala je rušiti letvicu na 210cm. Svjetski rekord nije srušila, no stručnjaci u Grčkoj vjeruju da bi to uspjela da je imala još jedan pokušaj.

"Tko zna, možda bi se to zaista dogodilo da je imala još jedan skok", komentirao je Blankin trener Bojan Marinović još jednu odličnu Blankinu izvedbu, pa objasnio zašto rekord još nije "pao":

"Bila je nekoliko centimetara preblizu letvici pri odskoku."

Naša atletičarka zadovoljna je sezonom, iako nije srušila svjetski rekord.

"Vjerujem da ću jednog dana srušiti svjetski rekord ako ostanem zdrava i nastavim naporno raditi. Ne želim se s tim opterećivati i raditi si pritisak. Moje je da budem opuštena i radim svoj posao", rekla je Blanka, pa potom rekapitulirala proteklu sezonu.

"Na nekim natjecanjima na moj rezultat utjecalo je loše vrijeme, no nikad se nisam dala obeshrabriti. Uvijek sam vjerovala da ću ponovno dobro skakati", rekla je Vlašić.

Dok je pokušavala srušiti svjetski rekord Blanku je bodrio i sprinter Usain Bolt. Jamajčanin je pobjedu na 200 metara proslavio kopirajući Blankin ples. Ona to nije vidjela, a kad su joj prepričali, samo se nasmijala. Tko zna, možda sljedeće sezone neku od pobjeda Usain i Blanka proslave zajedničkim plesom.

Pročitajte više