BOMBA KRALJA MERCATA Debeli pizza majstor Interu ponudio simbol Milana

Foto: Getty Images/Guliver Image

"NEKOLIKO agenata ne mogu smisliti, a Mino Raiola je dvojica od njih", poznata je izjava Alexa Fergusona koji ne skriva gađenje prema antipatičnom, neotesanom, sirovom i beskrupuloznom menadžeru brojnih nogometnih zvijezda.

30 milijuna eura zaradio je pizza majstor koji je postao menadžer samo prošlog ljeta od provizija na transfere njegovih štićenika jer agent je Ibrahimoviću, Pogbi i Mkhitaryanu, a sve njih nakon pregovora s Raiolom kupio je upravo klub u kojem ga ne mogu smisliti. Tako je samo ljetos zaradio trećinu više nego što za godinu dana zaradi najplaćeniji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo, čija je gaža u Realu 21 milijun eura.

Ali Raiola ne živi na staroj slavi i pokrenuo je novi biznis. Ili samo dojam da je posao u pitanju kako bi svom igraču iskamčio bolji ugovor kod aktualnog poslodavca.
 
Talijanski mediji pišu da je Interu ponudio svog štićenika Gigija Donnarummu, najboljeg mladog (18) vratara svijeta koji je već proglašen nasljednikom starog i slavnog imenjaka u sunarodnjaka Buffona. Interu je poslao kratku poruku: "Jeste li zainteresirani za Gigija nakon što mu istekne ugovor s Milanom?", na što je dobio odgovor: "Pričajmo o tome".
 
Međutim, "mali problem" u ovoj Raiolinoj ponudi predstavlja što je Donnarumma dijete i simbol Milana, kamen temeljac za nove Rossonere koji će se na krilima kineskog kapitala vratiti na talijanski i europski vrh. Razumije se, njegov prelazak kod najvećeg rivala ne dolazi u obzir, ali i tu postoji caka.
 
Donnarummi ugovor s Milanom ističe u ljeto 2018., što znači da već za sedam mjeseci može pregovarati s drugim klubovima. Jasno, ako se do tada ne dogovori s Milanom koji mu za potpis na novi ugovor nudi 3,5 milijuna eura godišnje i kapetansku traku.
 
Međutim, Raiola je uvjeren da Donnarummina gaža i što je još bitnije Minova provizija, mogu biti još više, pa se okrenuo Interu iz više razloga.
 
Jedan je, naravno, kako bi Milan ponudio Donnarummi koliko god traži, samo da ne ode među Nerazzure, a drugi je što Raiola već godinama nije poslovao s Interom koji je, otkako ga je preuzela kineska korporacija Suning, iznimno atraktivan partner zbog bogatstva kojim raspolaže. Iz tog razloga Raiola je nedavno javno hvalio Interove kineske gazde.

Pročitajte više