POSAO LJETA Irving u Bostonu, a Ante Žižić igrat će s najvećim košarkašem današnjice!

Foto: Twitter

NAPOKON je završila najzanimljivija sapunica prijelaznog roka u NBA ligi. Kad je jedan od najboljih šutera NBA lige i drugi igrač doprvaka Clevelanda, Kyrie Irving, prije točno mjesec objavio kako želi napustiti Cavse i otići u momčad u kojoj će on biti centralna figura, bio je to pravi šok u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Irving je eksplicitno rekao da više ne želi dijeliti svlačionicu s LeBronom Jamesom i da želi promjenu.
 
Mnogima nije bila jasna Irvingova odluka, no činjenica da je u Cavsima, koliko god briljantno igrao stalno bio u debeloj sjeni Jamesa, bila je glavni razlog zbog kojeg je želio promijeniti sredinu. 
 
Irving je igrao u Clevelandu od početka svoje NBA karijere. Kao prvog picka na draftu oni su ga birali 2011. Od tada pa sve do 2014., kad se u klub vratio James, Irving je bio taj koji je sam vukao Cavse, no tek povratkom LeBrona počeo je fascinantan uspon kluba.
 
Igrač je nakon odluke o promjeni sredine izrazio želje – htio je u San Antonio, New York, Miami ili Minnesotu, no karijeru će nastaviti u najtrofejnijem klubu u povijesti NBA lige.
 
Irving će od jeseni nositi dres Bostona, a u suprotnom smjeru krenut će Ante Žižić, Jae Crowder i sjajni play Kelta Isaiah Thomas. Također, u sklopu ovog tradea Cavsi će imati i visokopozicionirani pick na draftu 2018. godine na koji je Boston dobio pravo nakon slavne razmjene s Netsima u kojoj su glavne uloge imali legendarni Kevin Garnet i Paul Pierce.
 

Američki izvori kažu da je Irving je navodno iskoristio i trade-kicker opciju, kojom je pristao od povećanje plaće koju je trebao dobiti u slučaju tradea.
 
Ovom razmjenom Istočna konferencija postaje jača i službeno ističe dva kandidata za titulu prvaka, a obje strane mogu biti izuzetno zadovoljne poslom.
 
Boston će u sljedećoj sezoni biti pojačan vanserijskim napadačem kakav je Irving, no to će značajno promijeniti stil igre momčadi, posebice ako se uzme u obzir da je nedavno za Celticse potpisao i Gordon Hayward, a u momčadi je ostao i Al Horford. Njih dvojica će, s Irvingom i mladim igračima Marcusom Smartom, Jaysonom Tatumom i Jaylenom Brownom te Marcusom Morrisom, biti nositelji igre momčadi koja puca na naslov prvaka.
 
Što se tiče Clevelanda, doprvaci su dobili dva igrača koja mogu igrati značajnu ulogu u startnoj petorci – Thomas i Crowder su jako korisni, a što se tiče Ante Žižića, dojma smo da bi u Clevelandu mogao dobiti više minutaže jer mu je konkurencija pod obručima značajno slabija nego što bi bila u Bostonu
 

Pročitajte više