Bonačić sa Sephanom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva klubova

NOGOMETAŠI iranskog Sepahana, koje vodi hrvatski trener Luka Bonačić, pobijedili su u Tokiju novozelandski Waitakere United 3:1 i plasirali se u nastavak natjecanja.

Na Nacionalnom stadionu u Tokiju Svjetsko prvenstvo klubova kvalifikacijskim su dvobojem za četvrtfinale otvorili Iranci i Novozelanđani.

Golovima Emada Mohammeda u trećoj i četvrtoj minuti nogometaši Luke Bonačića došli su do sigurnog vodstva na samom početku. Na 3:0 Sepahan je povećao u drugoj minuti nastavka (Abdul Wahab Al Hail), da bi gol utjehe za Waitakere zabio kapetan Darren Bazeley u 74. minuti.

Iranska je momčad tijekom devedeset minuta dokazala dominaciju na svaki način. Loptu su u posjedu držali 65 posto vremena, a odnos udaraca u okvir gola bio je 6:3 u korist Bonačićevih igrača.

Sepahan će tako u ponedjeljak protiv Urawa Redsa tražiti plasman u polufinale (gdje već čeka AC Milan). Pobjedom bi se Iranci revanširali Japancima za nedavni poraz u finalu azijske Lige prvaka.

U nedjelju prvi četvrtfinalni dvoboj u Tokiju igraju tuniški Etoile Sportive i meksička Pachuca. Polufinale u tom dijelu ždrijeba rezervirali su Boca Juniorsi.

Svjetsko klupsko prvenstvo, Japan, kvalifikacije:

Sepahan - Waitakere United 3:1 ( Emad 3,4, Al Hail 47/Bazeley 74) 

Totalsport
Foto: Sephan

Pročitajte više