Bonucci blizu povratka, Pjaca i Caldara idu u Milan?

Foto: Getty Images / Guliver Image

TKO bi rekao da će dolazak Cristiana Ronalda biti tako brzo zaboravljen u Italiji. Najveća trakavica ljeta događa se na relaciji Torino-Milano. Leonardo Bonucci se nakon samo godinu dana želi vratiti u Juventus, a Milan ima svoje uvjete od kojih ne odustaje. Taj je branič prošlog ljeta senzacionalno stigao na San Siro za 42 milijuna eura, kao dio projekta kineskog Milana. Dobio je kapetansku vrpcu, godišnju plaću osam milijuna eura i trebao biti vođa Rossonera na putu povratka. 

Međutim, momčad je doživjela fijasko, predsjednik Yonghong Li ostavio je klub u dugovima, prekršio financijski fair-play pa je na kraju morao prepustiti sve fondu Elliott, koji je od svog dolaska praktički smijenio sve one koji su stigli prije godinu dana. Novi predsjednik Paolo Scaroni zahvalio se izvršnom direktoru Marcu Fassoneu i sportskom direktoru Massimilianu Mirabelliju. Njih će zamijeniti Ivan Gazidis iz Arsenala i povratnik Umberto Gandini, dok je tehnički direktor postao Brazilac Leonardo, a očekuje se i ulazak Paola Maldinija u klub kao potpredsjednika ili Leonardova suradnika, Arideo Braida trebao bi biti sportski direktor, dok bi natrag mogao i Kaka kao tim menadžer. 

Pred odlaskom je i trener Gennaro Gattuso, koji je trenutačno s ekipom u SAD-u na turneji. Umjesto njega bi trebao doći Antonio Conte, kojem je ponuđen četverogodišnji ugovor vrijedan 6,5 milijuna eura po sezoni. Prema pisanju talijanskih medija, Conte treba raskinuti ugovor s Chelseajem, koji ga je nedavno smijenio, nakon čega će moći preuzeti Milan. 

Zbog dolaska novog vlasnika, razočarani Bonucci osjetio je da nije više centar projekta te je zatražio, na iznenađenje svih, povratak u Juve za koji je sjajno igrao sedam godina. On je u ožujku zabio za Milan usred Torina te burno proslavio gol svojoj bivšoj ekipi, uz velik broj uvreda i pogrdnih pjesama s tribina jer su ga navijači Stare dame proglasili izdajnikom. No sada sve to pada u vodu, a Juventus i Milan pregovaraju oko njegovog povratka.

Ipak, Leonardo ima previše iskustva da bi dopustio Juventusu lak posao. Rossoneri traže zauzvrat mladog i talentiranog braniča Mattiju Caldaru, kojeg se Juve ne želi odreći. Ali to je uvjet Milana na kojem će ustrajati. Kad je situacija takva kakva je na San Siru žele dobiti igrača za sljedećih 10-ak godina, koji bi u paru s Alessiom Romagnolijem bio i velik projekt talijanske reprezentacije. 

Za sada iz Torina odbijaju takav scenarij iako je Milan taj koji je u cijeloj priči nametnuo svoje uvjete te se čini kako je Juventus nije u dobroj poziciji. Naravno, tu su i razgovori oko odlaska Gonzala Higuaina u Lombardiju, ali Milan ne želi platiti 60 milijuna eura za igrača koji će uskoro navršiti 31 godinu te je i tu Stara dama pod pritiskom, a vremena je sve manje za njegovu prodaju, iako ga traži i Chelsea. 

Pregovori su trajali jučer cijeli dan, a danas se očekuje konačna odluka u operaciji Bonucci-Caldara. No Leonardo je s Giuseppeom Marottom iz Juventusa pregovarao i oko nekih drugih igrača. Prema pisanju talijanskih medija, čelnici Juvea ponudili su Brazilcu i Marka Pjacu, a za sada nije poznato je li Milan to uopće razmatrao ili želi samo Caldaru.

Prije dva ljeta Milan je bio jako blizu Pjace. Adriano Galliani dolazio je u Zagreb, ali je Juve na kraju bio brži i konkretniji te ga kupio iz Dinama za 23 milijuna eura. Hrvatski reprezentativac krenuo je dobro, zabio Portu u Ligi prvaka, a onda se ozlijedio u Estoniji, pa je prošle sezone bio na posudbu u Schalkeu, gdje se nije naigrao, a sada čeka što će se dogoditi. Teško će ostati, a za njega je dosad najviše zainteresirana Sampdorija. 

Na drugoj strani, Milan ima plan B za Bonuccija. Braniča želi PSG i nudi mu 10 milijuna eura po sezoni te suradnju s njegovim prijateljem Gianluigijem Buffonom. I ako Juve ne bude želio pustiti Caldaru, sve će se promijeniti. Klub sa San Sira okrenut će se francuskom prvaku, kojem bi mogao poslati svog kapetana u zamjenu za Thiaga Silvu, koji je od 2009. do 2012. nosio crveno-crni dres te nedavno izrazio želju da se vrati u grad nogometa i mode. 

U svakom slučaju, očekujte neočekivano. Hoće li se Bonucci na kraju vratiti u klub koji je izdao prošlog ljeta, a Caldara stići u Milano (možda zajedno s Higuainom) ili će Leo završiti u PSG-u kod Buffona? Može li važan dio cijele operacije biti i Pjaca - saznat ćemo vrlo brzo, možda već tijekom dana. 

Pročitajte više