Boozer u Bullsima, Allen produljio

NAKON što je Amar'e Stoudemire pristupio New York Knicksima, a Chris Bosh Miami Heatu i treći je "kapitalac" prijelaznog roka promijenio adresu.

Riječ je o Carlosu Boozeru, dojučerašnjem krilnom centru NBA momčadi Utah Jazza koji je zajedno s Deronom Williamsom vodio košarkaški klub iz Salt Lake Cityja. Taj je dvojac podsjećao na osovinu nekadašnje momčadi Jazza koju su činili Stockton i Malone, no u budućnosti tome neće biti tako.

Boozer je dogovorio sve uvjete petogodišnje suradnje s Chicago Bullsima, te će za taj period suradnje inkasirati između 75 i 80 milijuna američkih dolara (ovisno o izvorima), piše na službenoj internetskoj stranici kluba.

Od Boozera koji je prošle sezone u osnovnom dijelu lige bio na prosjeku od 19.5 poena i 11.2 skoka očekuje se velik doprinos u mladoj momčadi predvođenoj braničem Derrickom Roseom i centrom Joakimom Noahom. Nije naodmet spomenuti, Bullsima je ostalo dovoljno novca za još jedno zvučno ime. Poznata je i najveća želja - LeBron James.

Dodajmo ovome da su prošlosezonski finalisti lige Boston Celticsi osigurali usluge i svog drugog šutera za sljedeće dvije sezone. Prije nekoliko dana Paul Pierce produljio je suradnje na četiri godine za 61 milijun dolara, a sada mu se u dvogodišnjem produljenju vrijednom 20 milijuna pridružio Ray Allen.

Priča se i o dolasku Shaquillea O'Neala, no gorostasni centar svoju odluku još nije donio budući da su mu jednako interesantne ponude Dallas Mavericksa i Denver Nuggetsa.

Pročitajte više