Bora Milutinović službeno novi irački izbornik

U ČETVRTAK je u Bagdadu srbijanski trener Bora Milutinović (64) i službeno preuzeo dužnost izbornika nogometne reprezentacije Iraka. Milutinović je tijekom upriličene svečanosti predstavljanja potpisao ugovor izjavivši kako ga svakodnevno nasilje na ulicama glavnoga iračkog grada niti trenutka nije sprečavalo u odluci da se prihvati posla.

Novi je izbornik, kao i djelatnici saveza, odbio iznijeti bilo kakve detalje o ugovoru, pa čak niti one koji se tiču njegova trajanja. Ranije su vijesti iz Bagdada govorile da je Milutinović potpisao ugovor samo do srpnja, odnosno do svršetka Kupa konfederacija koji se u lipnju igra u Južnoafričkoj Republici kao generalna proba za SP sljedeće godine. Nastup na istome Iračani su izborili na kontinentalnom prvenstvu Azije 2007. godine, gdje je momčad predvođena brazilskim trenerom Jordanom Vierom otišla do kraja.

Irak će na tom natjecanju biti u A skupini s Južnoafričkom Republikom, Španjolskom i Novim Zelandom. Prvu utakmicu na Konfederacijskom kupu odigrat će Južnoafrička Republika i Irak 14. lipnja. U B skupini nadmetat će se Brazil, Italija, SAD i Egipat.

Milutinović je poznat kao jedini trener koji je vodio pet različitih reprezentacija na pet Svjetskih prvenstava: Meksiko (1986.), Kostariku (1990.), SAD (1994.), Nigeriju (1998.) i Kinu (2002.)
Posljednji angažman imao je kao izbornik Jamajke, no, čelnici Jamajčanskog nogometnog saveza raskinuli su ugovor sa srbijanskim trenerom u studenome 2007. godine, nakon samo godinu dana suradnje, iako je ugovor bio potpisan na četiri godine.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više