Boks

Borac kojeg je Hrgović izazvao proveo noć u bolnici, dobio je stravičnu ozljedu

Foto: Guliver Image/Getty Images

U PRAVOJ boksačkoj poslastici proteklog vikenda Joe Joyce je nokautirao Daniela Duboisa u desetoj rundi te osvojio naslove teškaškog prvaka Europe, Commonwealtha i Velike Britanije.

Joyce je u borbu dvojice dotad neporaženih boksača ušao kao autsajder i 12 godina stariji borac od 23-godišnjeg Duboisa, koji je do ove borbe imao 15 pobjeda iz isto toliko borbi. 

Joyce je u petoj rundi snažno pogodio Duboisa u oko, koje je počelo oticati, a zatim je u narednim rundama nastavio gađati u isto mjesto sve dok protivnik to više nije mogao izdržati. Dubois je kleknuo i sačekao da sudac dovrši odbrojavanje.

Frank Warren, Duboisov i Joyceov promotor, objavio je da je Dubois noć proveo u bolnici.

"Zaradio je frakturu jagodične kosti, a posljednji udarac zahvatio je i živac. Nakon toga se nije mogao fokusirati, ali ni vidjeti. Ionako bi trebalo borbu zaustaviti već u idućoj rundi. Zaradio je stravičnu ozljedu i ako nešto nije naučio iz ove borbe, nikad neće naučiti", rekao je Warren pa se osvrnuo na kritike na Duboisov račun da se olako predao u ovoj borbi.

"Rano ga je pogodio i bilo je jasno što će mu se dogoditi s okom. Zbog toga nije mogao dobro izbjegavati udarce, ali sam zadovoljan kako je podnio nekoliko snažnih udaraca. To znači da s bradom i primanjem udaraca nema problema."

Warren je najavio da će se do kraja sljedeće godine održati revanš između ove dvojice boraca, a da Joyce sad ima otvoren put prema borbi za neki od naslova svjetskog prvaka.

Nakon posljednje borbe najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović poručio je kako bi se volio boriti s Duboisom, ali će sada zbog ozljede Britanca i revanša s Joyceom na to morati pričekati.

Pročitajte više