BOKS

Borba stoljeća dobila nastavak na društvenim mrežama, možda će i u ringu

Foto: Getty Images / Guliver Image

KAD su se Floyd Mayweather i Manny Pacquiao 2015. sučelili u slavnoj MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu, taj je okršaj proglašen borbom stoljeća. Četiri godine kasnije možda dobijemo nastavak, iako je vjerojatno da će se on održati samo na društvenim mrežama.

Legendarni Filipinac proteklog je vikenda, s 40 godina na leđima, pobijedio dotad neporaženog Keitha Thurmana i postao superprvak u velter kategoriji prema WBA verziji. Htio ili ne htio, morao se suočiti s pitanjima o svom najvećem rivalu Mayweatheru, a Amerikanac nije propustio priliku da ga bocne.

"Ironično je da je svaki put kad se Pacquiaovo ime pojavi u medijima moje uvijek prikačeno. Cijelo naslijeđe i karijera tog čovjeka izgrađeni su na poveznicama s mojim imenom. Vrijeme je da svi prestanete koristiti moj brend u lovu na popularnost i klikbejtove, neka ime tog čovjeka stekne vlastitu vrijednost", napisao je na Instagramu Mayweather koji je borbu gledao uživo.

Pacquiao nije dugo čekao na odgovor.

"Dođeš na moju borbu i koristiš moje ime u postu, ali ja sam taj koji pokušava ostati bitan? Ako želiš ponovno biti bitan... #MayPac2", napisao je Filipinac na Twitteru, a priloženi hešteg jasno izaziva na revanš.

Uslijedio je novi odgovor Moneyja na Instagramu, u kojem je poentirao:

"Zarađujem više od tebe, pobijedio sam te pa sam te potpisao! Bio sam na tvojoj borbi samo da te nadgledam, svog zaposlenika, kao što bi svaki pravi ŠEF učinio. Zaradio si 10 milijuna za 12 rundi, a ja sam zaradio devet za manje od tri minute igranja s dostavljačem pizze. Pobijedio sam te mentalno, fizički i financijski. Zapamti, ti se boriš zato što moraš, a ja samo kad želim."

Dva velika rivala tako su nastavila svoju borbu izvan ringa, ali šansa za pravi revanš na sportskom borilištu nije velika. Mayweather se umirovio sa savršenim skorom od 50 pobjeda bez poraza, jedan je od najbogatijih sportaša na planetu i nema razloga za povratak u ring. osim ako ga PacMan ne isprovocira pa osjeti potrebu da izdominira u ringu kao što je to učinio na Instagramu.

Pročitajte više