Boris Becker: Sammer bi bio idealan trener za Bayern

LEGENDARNI njemački tenisač Boris Becker (43) danas vrlo malo vremena provodi razmišljajući o sportu koji ga je proslavio. Nogomet mu je trenutno velika ljubav, a posebno dva kluba,  Chelsea i Bayern.

Na utakmicama ovog potonjeg kluba se vrlo često pojavljuje, i to kao pravi navijač, u dresu bavarskoga diva. Upravo je Bayern bio tema razgovora koju su s Beckerom napravili novinari Bilda.

Navijači posljednjih dana žestoko prosvjeduju protiv vjerojatnog dovođenja vratara Schalkea i njemačke reprezentacije Manuela Neuera. Becker smatra da nisu u pravu.

"Neuer je najbolji golman na svijetu i čim obrani prvi jedanaesterac za Bayern, navijači će mu skandirati. Tada mišljenje nekoliko radikalnih navijača više neće biti važno",  istaknuo je šesterostruki osvajač Grand Slam naslova, osvrnuvši se potom i na prosvjede protiv klupskog predsjednika Ulija Hoenessa.

"Hoenessov doprinos Bayernu se ne može platiti nikakvim novcem. Jasno je da ne možeš zadovoljiti svih 100.000 članova navijačke skupine, ali Hoeness sada treba lupiti šakom o stol i pokazati tko je šef."

Ono u čemu Becker, međutim, ne podržava čelnike Bayerna je izbor novog trenera. O Juppu Heynckesu misli sva najbolje, ali ipak ima drugog favorita.

"Za mene bi idealan trener Bayerna bio Matthias Sammer. Uvaženi je stručnjak, vizionar i ima dobro oko za talente. On bi bio korak naprijed za Bayern. Heynckes je možda pravi čovjek u ovom trenutku, ali koliko će to trajati? Sviđa mi se engleski recept koji primjenjuju Manchester United i Arsenal s dugoročnim rješenjima na mjestu trenera. To bi u Bayernu mogao biti Sammer", zaključio je svoju viziju navijač Becker.

Pročitajte više