Borna Ćorić ispao već na startu teniskog turnira u Riju

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI tenisač Borna Ćorić izgubio je od Gillesa Simona 6:4 7:6 u 1. kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Riju. Francuski tenisač bio je koncentriraniji u presudnim trenucima, iskoristio je svoje prilike u meču prepunom izgubljenih servisa i na koncu tijesno slavio.

Prvi set obilježio je katastrofalan servis obojice tenisača, naime samo u prvoj dionici Ćorić je triput izgubio prednost početnog udarca, a Simon dvaput. Počelo je sjajno za Ćorića, već u prvom gemu breaknuo je Francuza i poveo 2:0. No pri rezultatu 3:1 jednostavno je prestao servirati.

Simon je vratio izgubljeni servis i izjednačio na 3:3, no Borna više nije uspio osvojiti ni jedan servis do konca seta. Iako je već u idućem gemu, na Simonov servis, poveo 4:3, Francuz se ekspresno vratio i dobivši svoj servis otišao na 5:4. Hrvatski tenisač potom je izgubio treći servis u nizu i, posljedično, prvi set.

U drugoj dionici obojica su počeli bolje servirati, te je o pobjedniku morao odlučiti tie-break. Simon je u dodatnom gemu učinio ono što je propustio u posljednjem Ćorićevom servis gemu, u kojem je propustio tri meč lopte, potpuno je nadigrao hrvatskog tenisača i iskoristivši svoju četvrtu meč loptu završio priču rezultatom 7:1.

Pročitajte više