ATP

Borna Ćorić pobijedio najvećeg rivala pa ispao od Evansa

Foto: Guliver/Michele Sandberg/Icon Sportswire

BORNA ĆORIĆ plasirao se u četvrtfinale Murray River Opena pobjedom 6:3, 6:4 protiv Nicka Kyrgiosa. U istom danu su se igrala dva meča, a u drugom je sa 7:5, 7:6 ispao od Britanca Dana Evansa, 33. igrača svijeta. 

Najbolji hrvatski tenisač bio je sjajan na servisu protiv Kyrgiosa te je osvojio 81 posto poena na prvi servis i čak 82 posto poena na drugi. Suparniku nije ponudio nijednu break-loptu u cijelom meču. Prvi break Borna je napravio u šestom gemu kada je iskoristio drugu break-loptu, a drugi set je odlučen kod 4:4 kada je hrvatski tenisač osvojio sva četiri poena na Kyrgiosovom servisu. 

U prvom setu četvrtfinala je Borna propustio dvije break-lopte, a u drugom setu break i set-loptu. Na kraju je u tie-breaku osvojio samo jedan poen i ispao od Evansa.

Veliki rivalitet Borne i Nicka

Meč osmine finala bio je peti meč Borne i Kyrgiosa te treća pobjeda hrvatskog igrača. Ćorić i Kyrgios posljednjih godina nisu u dobrim odnosima te su ratovali na Twitteru kada se hrvatski tenisač zarazio koronom na Adria Touru u Zadru. Kyrgios je Ćorića zbog sudjelovanja na tom turniru nazvao budalom, njegov mozak opisao veličinom kikirikija, a Borna ga je pitao je li to opet pijan piše po društvenim mrežama.

Pročitajte više