Boro Primorac u suzama nakon pobjede juniora Hajduka: Netko mi je stavio luka u oči

Foto: HDTV

JUNIORI Hajduka plasirali su se u polufinale Lige prvaka mladih! U četvrtfinalnom ogledu na Westfalenu su svladali Borussiju Dortmund boljim izvođenjem jedanaesteraca. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a u ludom raspucavanju momčad Marijana Budimira pobijedila je 9:8.

Hajduk je trijumfom ispisao povijest te postao prvi hrvatski klub koji je dosegao polufinale ovog natjecanja, a ondje će mu protivnik biti Milan. Završnica se igra u švicarskom Nyonu od 21. do 24. travnja, a nakon utakmice pred kamere HDTV-a stao je voditelj Hajdukove omladinske škole Boro Primorac, koji je poslije trijumfa plakao od sreće:

"Ovo smo ostvarili prvi put u povijesti kluba, ovo je povijesno. Mogu samo čestitati dečkima, staffu, skautima, cijelom klubu. Ovo će dinamizirati cijeli klub, da idemo naprijed, da napravimo od Hajduka veliki klub kao što i je. Mi moramo stalno biti u Europi.

Penali su uvijek penali, drago je što smo prošli, ali čestitam dečkima na cijeloj utakmici. Pobijedili smo protiv velikog Dortmunda. Ovo je jedna od najboljih juniorskih ekipa koju sam vidio. Drago mi je zbog navijača. Uvijek nam treba ovakva podrška. Zadovoljan sam zbog Torcide i Dalmacije. Ne mogu opisati koliko sam sretan. Nisu me ponijele emocije, netko mi je stavio luka u oči."

Na pitanje o nadolazećem polufinalnom susretu s Milanom Primorac je naglasio važnost juniorskog prvenstva u kojem se Hajduk bori za treću uzastopnu titulu: "Ima još do Milana, igramo protiv Dinama i Lokomotive. Prvenstvo je jako važno. Do Milana je još mjesec dana. Živimo od tjedna do tjedna. Najvažnija je sljedeća utakmica. Večeras uživamo, a sutra krećemo raditi."

Podsjetimo, Boro Primorac je kao igrač bio dio jedne od najboljih ekipa u povijesti Hajduka, koja je pod vodstvom Tomislava Ivića 1980. igrala četvrtfinale Kupa prvaka protiv HSV-a. Hajduk je u Njemačkoj izgubio 1:0, a na Poljudu pobijedio 3:2, što zbog tadašnjeg pravila o golu u gostima nije bilo dovoljno. Primorac je s promašenim penalom i skrivljenim golom bio tragičar utakmice u kojoj je Hajduk istovremeno ostvario jedan od najvećih europskih uspjeha, ali i pretrpio jedan od najbolnijih poraza.

Pročitajte više