Boruc: Nemamo se koga bojati na Euru!

GOLMANSKA sekcija slavenske braće koji su nam suparnici na Euru je svakako najjači dio poljske reprezentacije, a prvi vratar Beenhakkerove momčad deset dana prije početka EP-a pršti od samopouzdanja.

Čuvar mreže Celtica, koji je upravo treći put zaredom osvojio titulu škotskog prvaka, je bez sumnje glavna uzdanica Poljske na predstojećem natjecanju, a to se vidjelo i na pripremnoj utakmici sa Makedonijom, gdje je Kusczak, njegova zamjena u reprezentaciji (i Van der Sarova u Manchesteru) bio sukrivac za gol Maznova, a i inače se tijekom utakmice nije iskazao.

Boruc je naravno miran za "jedinicu" jer izbornik ga je samo odmarao pred izazove na Euru za koji je Kralj Artur siguran da će Poljska proći u drugi krug.

"Svi igrači koji su već igrali na EP su mi pričali da je fantastično iskustvo sudjelovati na Euru, ali mi nikako ne idemo tamo samo da bi sparirali drugima", odlučan je golman.

"Iako na Euru nastupamo prvi put u povijesti, za nas će to natjecanje biti posebno ako prođemo u drugi krug. Boriti ćemo se protiv jako dobrih momčadi, ali i mi imamo mnogo sjajnih igrača i siguran sam da ćemo biti pravi na EP-u"

Boruc je ukazao i na glavne prednosti njegove reprezentacije: "Imamo jak mentalitet i znanje kako igrati. U Leu Beenhakkeru imamo jednog od najboljih trenera na svijetu i siguran sam kako ćemo biti sjajni"

Pročitajte više