LIGE PETICE

BORUSSIA D. - EINTRACHT 4:0 Show Sancha, Halandov deveti gol u šestoj utakmici

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

NAKON dva vezana poraza Borussia Dortmund vratila se pobjedama. 

Momčad Luciena Favrea svladala je Eintracht 4:0 u prvoj utakmici 22. kola Bundeslige i uz utakmicu više se približila vodećem Bayernu na svega jedan bod. Golove za Borussiju zabili su Lukasz Piszczek u 33., Jadon Sancho u 50., Erling Haland u 54. i Raphael Guerreiro u 74. minuti. 

Goste je načeo desni bek i kapetan Piszczek, koji je slabijom lijevom nogom u 33. s ruba šesnaesterca zabio u donji desni kut nakon dodavanja Achrafa Hakimija. 

Borussia je na odmor otišla s 1:0, a u drugom poluvremenu je zabila još tri gola. Gol utakmice u 50. minuti zabio je sjajni Sancho i to na majstorski način. Axel Witsel lansirao ga je u priliku s lijeve strane, a Sancho varkom poslao kapetana Eintrachta Davida Abrahama "po ćevape" i povisio vodstvo.

Samo četiri minute kasnije bilo je 3:0, a pogodio je, tko bi drugi do - Haland. Hakimi je sjajno prošao i ubacio na prvu vratnicu, a nezaustavljivi norveški napadač zabio deveti gol u šestom nastupu za njemačku momčad. 

Točku na i stavio je Guerreiro u 74. minuti pogotkom s ruba šesnaesterca u donji desni kut za konačnih 4:0. 

Embed from Getty Images

Borussia je osmu vezanu utakmicu ostala neporažena protiv Eintrachta, uz po četiri pobjede i remija, a gosti iz Frankfurta za pobjedu u Dortmundu ne znaju od 7. veljače 2010. godine kada su posljednji put slavili (2:3). 

Također, utakmicu su obilježili još jednom prekrasnom koreografijom navijači Borussije. 

Embed from Getty Images

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više