Borussia od Barcelone otkupila najubojitijeg napadača Europe

Foto: EPA-EFE

BORUSSIA iz Dortmunda je i ove godine pokazala da ima nevjerojatan nos za napadače.

Nakon što je "odgojila" Lewandowskog i Aubameyanga, Borussia je prošle zime preporodila i zaboravljenog Michyja Batshuayija. Belgijac je u veljači došao na posudbu iz Chelseaja te je u 14 utakmica zabio devet golova. Žuto-crni su ga željeli otkupiti, ali je Chelsea tražio previše novca pa ga je Borussia vratila u London.

U potrazi za novim potencijalnim napadačkim rješenjem ovog ljeta su se obratili Barceloni koja ni sama nije znala što bi s Pacom Alcacerom. Bivši igrač Valencije stigao je u ljeto 2016. godine za 30 milijuna eura, ali je u 50 utakmica zabio samo 15 golova i nije se najbolje snašao na Nou Campu.

Baš takve igrače vole u Dortmundu pa su ga, kao i Batshuayija, izvukli iz naftalina i doveli na posudbu za dva milijuna eura. Barcelona je u ugovor stavila i klauzulu od 21 milijun eura ako se Nijemci do sljedećeg ljeta odluče zadržati Alcacera, u što su se potajno i nadali.

No, 25-godišnji Alcacer je eksplodirao u Dortmundu. U samo osam utakmica i 400 minuta provedenih na terenu Španjolac je utrpao devet golova uz nevjerojatan prosjek od jednog gola svake 44 minute, čime je apsolutno najubojitiji napadač Europe. Leverkusenu je zabio dva za samo 27 minuta, a Augsburgu hat-trick u ludom preokretu 4:3. Na travnjaku je u toj utakmici bio samo 31 minutu.

Borussia je odlučila da neće čekati ljeto te je ovog tjedna otkupila njegov ugovor za 21 milijun eura, a Alcacer je potpisao ugovor do 2023. godine. Borussia će potvrditi transfer ovog vikenda, piše Kicker.

Pročitajte više