Borussia Dortmund - Sevilla 2:2 (3:2)

Borussia umalo prokockala ogromnu prednost protiv Seville

Foto: Lars Baron/EPA

BORUSSIA DORTMUND plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon pobjede 2:3 u prvoj utakmici, u drugoj su izborili remi 2:2. Po dva gola zabili su Erling Haland i Youssef En-Nesyri.

Sevilla na otvaranju napadala, ali bez učinka

Sevilla je cijelo prvo poluvrijeme bila momčad koja je napadala, uputili su brojne centaršutove u šesnaesterac domaćih, ali su uglavnom bili bezopasni. Borussia ih je kaznila u 35. minuti preko sjajnog Erlinga Halanda, koji je na asistenciju Marca Reusa iskoristio grešku domaće obrane.

VAR konfuzija

Teško je uopće objasniti što se dogodilo na početku drugog poluvremena. Haland je zabio u 48. minuti, gol je poništen zbog njegovog dvojbenog prekršaja, ali je Çakir istovremeno dosudio kazneni udarac za Dortmund radi prekršaja na Halandu u ranijoj akciji. Bounou je obranio pokušaj Norvežanina s bijele točke, nastavilo se igrati, no Çakir ubrzo prekida igru i određuje ponovno izvođenje jedanaesterca jer je Bounou prerano izašao s linije.

Ponovljeni kazneni udarac realizirao je Haland, iako je Bounou opet bio jako blizu obrane. Tijekom proslave, napadač Borussije provocirao je Sevillinog vratara zbog čega je došlo do naguravanja između igrača i dodatnog dizanja tenzija.

Sevilla nije odustala

Andalužanima su trebala tri pogotka, ali nisu odustali. Prvo je u 69. minuti En-Nesyri iz kaznenog udarca zabio za 2:1, da bi isti igrač u petoj minuti sudačke nadoknade na ubačaj Ivana Rakitića postigao pogodak nade za 2:2. Imala je Sevilla dobru situaciju za poravnanje ukupnog rezultata i odlazak u produžetke, ali Dortmund se ipak obranio i prošao u četvrtfinale.

Ivan Rakitić u igru je ušao u 86. minuti, što mu je bilo dovoljno da asistira za pogodak i zakomplicira utakmicu.

Pročitajte više