Bosanska legenda HNL-a: Znao sam da je Hajduk velik, ali da je toliko...

Screenshot: Youtube

ALMIR TURKOVIĆ (52), bosanska legenda HNL-a iz 90-ih i prvog desetljeća 2000-ih, govorio je o iskustvu iz bogate karijere. Igrao je od rodnog Sarajeva, preko Meksika do Japana, ali životnim vrhuncem smatra dvije i pol sezone u Hajduku, od 2002. do 2005. 

"Najveći klub u kojem sam bio"

"Hajduk je najveći klub u kojem sam bio. Hajduk je religija, Hajduk je ponos Dalmacije, nastao iz prkosa, Hajduk je čudo", nadahnuto Turković počinje priču za Legende Premijer lige BiH o vremenu u Hajduku. Transfer života je napadač poznat po sjajnoj tehnici izborio odličnim igrama u Zadru i Osijeku. Za potonje je igrao u čak tri navrata i tamo je popularni Ture također omiljen te i on taj klub i grad smatra svojima, ali Split i Hajduk su posebni. 

"Možeš biti najveća zvijezda, ali ako nisi igrao u Hajduku i za njega nešto osvojio, Splićanima nisi bitan"

"Možeš biti najveća zvijezda, ali ako nisi igrao u Hajduku i za njega nešto osvojio, Splićanima nisi bitan. To je nevjerojatna ljubav, znao sam da je Hajduk velik, ali da je tolika ljubav prema Hajduku nisam znao dok je nisam osjetio", govori Turković koji je za tako kratko vremena u Hajduku osvojio čak dva naslova u HNL-u i jedan Kup. 

"Došao sam u Hajduk na kraju karijere i živio za klub"

Turković je inače u Splitu dočekan s velikom skepsom jer je u Hajduk došao iz japanske druge lige i sa skoro 32 godine, ali odmah je sumnje pretvorio u obostranu ljubav: "Istina je da je meni kruna karijere došla na njenom kraju, ali sam se od početka posvetio Hajduku. Živio sam samo za taj klub čiji sam dres toliko htio obući i nagrađen sam za takav odnos. U prvih sedam utakmica za Hajduk postigao sam čak sedam golova."

Pročitajte više