NBA

Bosanska Zvijer: Svi su mi se čudili, mislio sam da će me NBA testirati na droge

Foto: Screenshot (NBA)

JUSUF NURKIĆ imao je najbolju godinu u svojoj košarkaškoj karijeri do 25. ožujka 2019.

Do tog trenutka Bosanska Zvijer bila je prvi centar Portland Trail Blazersa, u prosjeku je bilježila double-double u poenima i skokovima. Portland je napokon imao odličnu treću opciju u ekipi nakon što su Damian Lillard i CJ McCollum godinama nosili Blazerse bez adekvatne pomoći.

A onda se dogodio produžetak u susretu protiv Brooklyn Netsa. Nurkić je nezgodno doskočio i zadobio vanjski prijelom noge. Sezona je uništena zbog jednog trenutka, jednog krivog doskoka. A sve je dotad išlo toliko dobro za bosanskohercegovačkog košarkaša.

Portland je unatoč izostanku Nurkića napravio veliki uspjeh i stigao do finala Zapadne konferencije gdje je naišao na prejakog protivnika, aktualne prvake Golden State Warriorse. Oni su slavili u četiri utakmice, a Portland bi sigurno pružio bolji otpor da je mogao računati na Nurkića.

"Teško se osvrnuti na to. Puno toga mi je prolazilo kroz glavu, ali tako je suđeno. Sve se događa s razlogom. Ne želim se previše vraćati i pričati o tome što bi se dogodilo da sam igrao. Još sam uvijek mlad, vrijeme je ispred mene i bez obzira na to koliko puta padao, uvijek ustajem i želim biti jači. Takav mi je mentalitet kroz cijeli život", pričao je Nurkić u velikom intervjuu za klupsku stranicu Blazersa.

"Bio sam iznenađen što me NBA liga nije testirala na droge"

Bosanska Zvijer ni u najgorem snu nije očekivala ozljedu ove sezone.

"Da budem iskren, radio sam žestoko prošle dvije godine da dođem tu gdje sam sada. Da ste me pitali prije utakmice ima li šanse da se ozlijedim, rekao bih vam da ste ludi. Osjećao sam se zdravije nego ikad, ali kao što sam rekao, sudbina se ne može promijeniti."

Nurkićev oporavak ide izvrsno. Samo četiri tjedna nakon operacije centar je počeo hodati bez pomoći štaka.

"Osjećam se odlično. Hodao sam već nakon četiri tjedna poslije operacije, ljudi su se čudili. Bio sam iznenađen što me NBA liga nije testirala na droge. Sve je u glavi. Bilo je nevjerojatno vidjeti toliku podršku, hvala svima na porukama koje su mi poslali."

"Igrao bih čak i da znam da bih se ponovno ozlijedio"

Portland je odigrao možda i najuzbudljiviju seriju ovogodišnjeg doigravanja kada je u sedam utakmica izbacio Denver Nuggetse. 

"Energija je bila nevjerojatna. Vratilo mi je sve emocije i rekao sam Lillardu: 'Čovječe, volio bih da mogu igrati.' Igrao bih čak i da znam da bih se ponovo ozlijedio. Rekao mi je da sam lud", kaže Nurkić i na kraju dodaje:

"Nitko u ovom timu nije tražio izgovore. Nakon moje ozljede kao da sam probudio mnoge u ekipi. Sve je do dobre ili loše momčadi. Svi su iskočili i odlučili to napraviti. Samo su ostali bez jednog čovjeka, ali su napravili pravi posao", završio je Nurkić.

Pročitajte više