Boško Balaban: Ovo će mi biti najefikasnija sezona u Dinamu

BALABANU je dobrodošlicu poželio sportski direktor Zoran Mamić i naglasio kako se u klub vraća igrač koji je u posljednje tri belgijske sezone zabio 57 golova u Bruggeu.

"U brzoj i kvalitetnoj akciji smo učinili sve da ga dovedemo nakon što je struka ocijenila da nam je takav igrač potreban", objasnio je Mamić kako je došlo do transfera kojim Balaban potpisuje na tri godine. Dodao je kako je ovime prijelazni rok za Dinamo završen, a što se tiče Biščana, Dinamo ga želi dovesti, ali njega "u ovom trenutku ne zanima nogomet".

"Nakon 11 godina ponovno surađujemo. Kada sam bio trener Rijeke, Boško je kucao na vrata prve momčadi. Sada je on izuzetno važan kotačić europskog Dinama.", iznio je Dinamov trener očekivanja od novog "Plavog 9", koji ima pravo nastupa u trećem pretkolu LP, naravno ukoliko Dinamo očekivano prođe Domžale.

"Devetku smo čuvali samo za njega cijelu sezonu", našalio se Ivanković dok je pozirao zajedno sa sportskim direktorom i pojačanjem koje je prigrlilo centarforski broj.

"Balaban se u Dinamo vraća u 29-oj, znači u idealnim godinama. S njim će se naš sustav igre će se promijeniti utoliko što ćemo sada biti efikasniji. Očekujem ga već na sljedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Cibalije. U punom je treningu, a ambijent i moju filozofiju poznaje, tako mu prilagodba neće biti potrebna", nije Ivanković skrivao zadovoljstvo najnovijim ulovom na tržnici.

"Po treći put dolazim u Dinamo i nadam se da ću biti uspješniji nego prva dva puta.", postavio je letvicu strijelac koji je prve sezone u Dinamu, nakon transfera iz Rijeke, 2001/2002 postigao 14 zgoditaka, a u drugoj godini maksimirskog staža, posudbi iz Aston Ville, u sezoni 02/03, je poentirao 15 puta.

Zbog Dinama odbio Bešiktaš i St. Etienne

Zanimljivi su razlozi koji du igrača u naponu snage i golgeterske forme natjerali da se iz Lige prvaka i okružja Beneluxa vrati u HNL:  "Dinamo je dobio novu dimenziju i jedva čekam početi. Dođe trenutak kada se donose bitne odluke u životu a u meni je sazrela odluka za povratkom. Dogovorio sam se sa Zokijem za deset minuta", otkriva Balaban, kao i da je Bešiktašu i St. Etienne pretpostavio Dinamo.

O Werderu, Ligi prvaka u novom (starom) klubu Balaban još ne razmišlja: "Kao sportaš sam naučen da svaku prepreku prvo treba preskočiti i onda razgovarati o prolasku. Domžale imaju dobar rezultat iz prve utakmice obzirom kakav je bio odnos snaga na utakmici".

Bole Top kao Titi

Dinamo je dolasku Boška Balabana posvetio dužnu pažnju i potrudio se organizirati ga na način kao što veliki svjetski klubovi predstavljaju svoja pojačanja.

Kao što je prije mjesec dana Barcelona predstavila Thierrya Henryja na terenu Nou Campa i Balaban je nakon autograma na vjernost Dinamu, košulju zamijenio dresom i kopačkama i nije se ustručavao pred desecima kamera pokazati dijelić svog žonglerskog umijeća na travi Dinamovog stadiona.

iZvonko Alač

Foto: Iva Lulić

Pročitajte više