NBA

Boston Celticsi doveli nekad najatraktivnijeg igrača NBA lige

Foto: EPA

ŠESTEROSTRUKI All-Star i nekad najspektakularniji igrač NBA lige Blake Griffin potpisao je jednogodišnji ugovor s Boston Celticsima, javlja ESPN-ov Adrian Wojnarowski. Griffin je bio najzvučniji preostali slobodni igrač na tržištu nakon što mu je istekao ugovor s Brooklyn Netsima.

Celticsi trebaju pomoć na visokim pozicijama zbog ozljeda startnog centra Roberta Williamsa i talijanskog šutera Danila Gallinarija, pa su je potražili u pomalo zaboravljenom nekadašnjem superstaru, čiju su karijeru znatno pokvarile ozljede. Prošle sezone u Netsima u 56 utakmica postizao je tek 6.4 poena i 4.1 skok za 17 minuta igre.

Letio u Clippersima, aterirao u Detroitu

Griffin je u mlađim danima bio nevjerojatno atletični letač i najatraktivniji zakucavač u profesionalnoj košarci te je s Chrisom Paulom LA Clippersima priskrbio nadimak Lob City zbog čestih alley-oop akcija. Ali 2015. počeo je nizati ozljede, a od 2018. igrao je u Detroitu i toliko se srozao da su mu u ožujku 2021. raskinuli ugovor.

Od tada je igrao u Netsima, ali u dva pokušaja ni u smanjenoj ulozi nije im uspio pomoći u borbi za naslov prvaka. Od 1. srpnja je bio bez ugovora, a Celticsi su mu omogućili da s 33 godine produlji NBA karijeru i na 14. sezonu. U prvih 13 je u 724 utakmice imao prosjeke od 19.8 poena i 8.2 skoka.

Loša vijest za Šamanića

Lanjski NBA finalisti Celticsi nedavno su promijenili trenera nakon što su odlučili suspendirati Imea Udoku zbog ljubavne afere na poslu te na njegovo mjesto privremeno postaviti pomoćnika Joea Mazzullu. Ovog su tjedna potpisali negarantirani ugovor s hrvatskim košarkašem Lukom Šamanićem, koji će na pripremama imati priliku izboriti se za momčad, ali dolazak Griffina mu smanjuje šanse jer je jedno mjesto popunjeno.

Pročitajte više