Boston napokon slavio u gostima

POBIJEDIVŠI Detroit Pistonse u njihovoj dvorani u Auburn Hillsu 94:80 Boston Celticsi upisali su prvu gostujuću pobjedu u doigravanju i poveli 2:1 u finalu Istoka.

Time su prekinuli seriju od šest gostujućih poraza. Po tri su ih puta na svojim parketima pobjeđivali i Atlanta i Cleveland.

Prekid nepovoljne tradicije došao je nakon prvoga domaćeg poraza u doigravanju poslije devet uzastopnih pobjeda, u drugoj utakmici finalne serije.

"Mislim da nas je baš taj poraz osvježio. Izašli smo na parket odlučni da im uzvratimo", izjavio je košarkaš Celticsa Paul Pierce.

Kevin Garnett predvodio je pobjedničku momčad s 22 koša. S koševima Raya Allena (14) i Paula Piercea (11) udarni je trojac kombinirano pridonio pobjedi s 47 poena, točno polovicom Bostonovih ubačaja. Pistonse su, međutim, odličnim dionicama iznenadili Kendrick Perkins, Rajon Rondo i James Posey. Svaki je ubacio po 12 poena.

"Upravo su nam oni nanijeli najviše štete. Šteta, Boston sada opet ima prednost domaćeg terena. Sljedeća je utakmica zato biti ili ne biti. Za nas će to biti utakmica godine", izjavio je trener Pistonsa Flip Saunders nametnuvši time igračima veliki pritisak.

Richard Hamilton zabio je 26 koševa, a rookie Rodney Stuckey dodao 17. Chauncey Billups još uvijek osjeća posljedice ozljede koljena: ubacio je samo šest poena uz šut 3-17.

Od početka su gosti krenuli goropadno. Poveli su 11:0, a poluvrijeme završili prednošću 50:32, zadržavši Pistonse na najmanjem broju poena nakon prve 24 minute u ovosezonskom doigravanju. Tijekom treće četvrtine vodili su i po dvadeset razlike.

NBA doigravanje, Istočna konferencija, finale:

Detroit (2) – Boston (1) 80:94 (1-2)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više