PREMIERSHIP

BOURNEMOUTH - CITY 1:3 Sjajni Aguero odveo prvaka do pobjede

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MANCHESTER CITY pobijedio je Bournemouth u gostima 1:3 i došao do druge pobjede u sezoni. Dva gola Sergija Aguera i jedan Raheema Sterlinga prelomila su utakmicu trećeg kola Premiershipa.

Domaćin je na najmanjem stadionu u Premier ligi izdržao kratko, tek 15 minuta. Strijelac za rano vodstvo Građana bio je Sergio Aguero Ukrajinac Zinchenko ubacio je prizemnu loptu s lijeve strane, nastala je gužva u petercu Bournemoutha, a najbolje se snašao Kevin De Bruyne koji je asistirao Argentincu za gol i rano vodstvo.

Ne tako brzo, tek u 43. minuti Sterling je udvostručio vodstvo prvaka. Na asistenciju Davida Silve pogodio je reprezentativac Engleske za 2:0. Iako je Guardiolina momčad napadala cijelo vrijeme, Bournemouth je uspio smanjiti zaostatak netom prije odlaska na odmor.

Strijelac za 2:1 bio je Harry Wilson, posuđeni veznjak iz Liverpoola. Wilson je prekrasno pogodio iz slobodnog udaraca. S nekih dvadesetak metara naciljao je same rašlje Edersona i od stative poslao loptu u mrežu.

Ako je i bilo dileme i sumnje da bi City mogao kiksati, otklonio je sve Aguero u 64. minuti drugom golom na utakmici. Opet je nastala gužva u domaćem kaznenog prostoru, David Silva napravio je kaos u obrani Bournemoutha, a Argentinac je na koncu poentirao za konačnih 1:3.

Bournemouth - Manchester City Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više