BOURNEMOUTH - UNITED 1:2 Rashford se u 92. iskupio za nevjerojatan promašaj

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER UNITED slavio je 2:1 kod Bournemoutha u prvoj utakmici 11. kola Premiershipa i prvi put nakon gotovo dva mjeseca dobio gostujuću prvenstvenu utakmicu.

Kao i toliko puta ove sezone, ni ovaj put nije dobro počelo za Crvene vragove koji su četvrtu od zadnjih pet utakmica primili prvi gol na utakmici i našli se u rezultatskom minusu. Nakon što je Fraser u 4. minuti promašio čisti zicer, Stanislas je u 11. ubacio odličnu loptu na peterac, nitko nije pazio na Wilsona i napadač Bournemoutha nije imao težak zadatak zabiti za 1:0.

Curilo je ponovno na sve strane u gostujućoj obrani, a mogao je sudac nekoliko minuta kasnije dosuditi i kazneni udarac za Bournemouth nakon što je Luke Shaw s obje ruke u skoku odgurnuo Wilsona. No, kako je poluvrijeme odmicalo, Mourinhova momčad je polako dolazila k sebi i u 35. minuti izjednačila krasnim golom Martiala.

U nastavku je United dominirao i potpuno stisnuo goste. Redale su se dobre situacije i poluprilike ispred Asmira Begovića, a najveću šansu imao je Marcus Rashford u 64. minuti. Ashley Young je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a lopta se odbila Rashfordu na noge na par metara od gola. Umjesto da zakuca loptu u praktički prazan gol, Unitedov napadač je na crti pogodio Akea, a odbijenu loptu je s crte očistio Brooks.

I kad je izgledalo da će momčad Eddiea Howea sačuvati bod, Rashford se u 92. minuti iskupio za veliki promašaj. Pogba je ubacio s lijevog krila, a Rashford si je spustio loptu prsima. Adam Smith ju je mogao izbiti, ali se spetljao i Rashford je uspio proslijediti loptu u gol za veliku pobjedu. Vrlo važnu, jer pred Mourinhovoj momčadi je jako teško razdoblje. 

U srijedu gostuju u Torinu kod Juventusa. a četiri dana kasnije ih na Etihadu čeka Manchester City. 

Pročitajte više