OI TOKIO

Braća Fantela probila se do četvrtog mjesta u ludom prvom plovu klase 49er

Foto: Guliver

NAKON više od sat vremena čekanja zbog bonace pa prekida prvog plova zbog nestabilnih uvjeta, braća Mihovil i Šime Fantela uspjela su odraditi jedan od tri za danas predviđena nastupa u klasi 49er.

Brojne promjene vjetra uzrokovale su velike preokrete na regatnom polju, pa su naši jedriličari nakon odličnog starta pali iza 15. mjesta, ali ih je nova promjena vjetra na drugoj stranici pogurala na šesto, koje su do kraja prvog plova uspjeli popraviti u četvrto.

Na regatno polje kod otoka Enoshima ne izlazi se nakon 17 sati po lokalnom vremenu, pa su preostala dva plova odgođena. U klasi 49er jedri se 12 plovova, nakon kojih najboljih 10 posada ide u plov za medalje.

Nakon više od sedam sati na regatnom polju današnji su program završili i laseraši. Tonči Stipanović je nakon slabog četvrtog i petog plova, u kojima je zauzeo 22. i 13. mjesto, pao na desetu poziciju ukupnog poretka, a zatim satima čekao na treći današnji plov jer je trebalo nadoknaditi jedan koji je odgođen prvog dana natjecanja. U njemu je četvrtim mjestom popravio plasman i uoči posljednja četiri jedrenja drži sedmu poziciju s 41 bodom, a bronca mu trenutno bježi osam bodova.

Elena Vorobjeva je nakon 16. i 15. mjesta u petom i šestom plovu klade Radial pala na desetu poziciju, posljednju koja vodi u finale nakon 10 jedrenja.

Pročitajte više