VESLANJE

Braća Sinković opet su europski prvaci

AP Photo/Darko Bandic/Guliver

BRAĆA Martin i Valent Sinković ponovno dominiraju! Dodali su još jedno zlato u svoju impresivnu kolekciju i vratili su naslov europskih prvaka, koji im je prošle godine izmaknuo.

U finalu dvojca bez kormilara na Europskom prvenstvu u Vareseu Sinkovići su pokorili konkurenciju, već su na pola utrke imali više od dužine čamca prednosti te su kroz cilj prošli s vremenom 6:23.37, ispred Talijana i Srba.

Osim nastupa trofejne braće, u finalu ženskog dvojca bez kormilara nastupile su sestre Ivana i Josipa Jurković te zauzele peto mjesto, a zlato su osvojile Britanke Glover i Swann. Poslijepodne se Damir Martin bori za medalju u finalu samca.

Sinkovići su do ovog EP-a zajedno osvojili 11 europskih, svjetskih i olimpijskih zlata, četiri srebra i jednu broncu kao članovi četverca, dvojca na pariće i dvojca bez. U potonjoj disciplini veslaju nakon Olimpijskih igara u Riju.

Na prvom velikom natjecanju u novoj disciplini osvojili su srebro na SP-u 2017., a zatim nanizali zlata na EP-ima i SP-ima 2018. i 2019., prije nego što su lani na Europskom prvenstvu iznenađujuće završili drugi iza Rumunja Cozmiusa i Tudose.

Pročitajte više